Un fotograma de la pel·lícula "Las Niñas"

Sis títols, participats o coproduïts per TV3, presents a la Seminci de Valladolid 2020

Els títols amb participació de TV3 "Los europeos", "Las niñas" "Sentimental" i "Una para todos", la coproducció "L'ofrena" i el documental "Perifèria", també coproduït per TV3, participaran en la 65a edició de la Setmana Internacional de Cine de Valladolid, que se celebrarà del 24 al 31 d'octubre.

"Los europeos", de Víctor García León; "Las niñas", de Pilar Palomero; "Sentimental", de Cesc Gay, i "Una para todos", de David Ilundain, tots quatre amb participació de TV3, i la coproducció "L'ofrena", dirigida per Ventura Durall, participaran en la secció Spanish Cinema. I el documental "Perifèria", dirigit per Xavi Esteban Casas i Odei A.-Etxearte i coproduït per TV3, ha estat seleccionat per participar en la secció DOC. España, la secció competitiva dedicada exclusivament al documental espanyol.

"Los europeos"

Dirigida per Víctor García León, està basada en la novel·la homònima de Rafael Azcona, amb guió de Bernardo Sánchez i Marta Libertad Castillo i compta al repartiment amb Raúl Arévalo, Juan Diego Botto, Stéphane Caillard, Carolina Lapausa, Boris Ruiz i Georgina Latre.

Narra la història de Miguel Alonso, que es guanya la vida com a delineant, i Antonio, el fill tarambana del seu cap, que l'arrossega a estiuejar a Eivissa, on li han parlat de com és de fàcil lligar amb europees. Després dels primers passos desesperats amb unes noies valencianes que es troben a la seva arribada, els dos amics van coneixent la particular fauna de gresca que pul·lula per l'illa amb ganes de passar-s'ho bé. Mentre Antonio enllaça festes i sortides nocturnes, Miguel, més escèptic, prefereix mantenir-se'n al marge. Fins que se sent seduït per Odette, una francesa encantadora.

Està produïda per Gonita Filmacción, Apache Films, A Contraluz Films, Los Europeos La Película A.I.E. i In Vivo Films (França), amb la col·laboració de RTVE, l'ICAA, l'ICEC, TV3, IB3 i Orange. Filmax s'encarrega de la distribució i vendes internacionals.

"Las niñas"

El film està protagonitzat per Andrea Fandos ("La comulganta") en el paper de Celia i per Natalia de Molina, protagonista de pel·lícules com "Elisa i Marcela", coproduïda per Netflix i TV3, i guanyadora de dos Goya per "Techo y comida" i "Vivir es fácil con los ojos cerrados".

La Celia, una nena d'11 anys, estudia en un col·legi de monges a Saragossa i viu amb la seva mare. La Brisa, una nova companya acabada d'arribar de Barcelona, l'empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l'adolescència. En aquest viatge, a l'Espanya de l'Expo i dels Jocs Olímpics de l'any 92, la Celia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides.

"Las niñas" és una producció d'Inicia Films i Bteam Prods. Compta amb la participació de Radiotelevisió Espanyola, Televisió de Catalunya, Televisió d'Aragó, Movistar Plus i amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC. També compta amb la participació del Programa Media i d'Ibermedia, el govern d'Aragó i l'Ajuntament de Saragossa.

"Sentimental"

És l'adaptació cinematogràfica d'"Els veïns de dalt", l'obra teatral de debut de Cesc Gay, que es va estrenar a Barcelona el 2015 i que, des de llavors, continua conquerint els escenaris internacionals. L'obra s'ha vist a l'Argentina, Xile, Portugal, Colòmbia i Mèxic.

El Julio i l'Anna fa més de quinze anys que són parella. Una parella que ja no es mira ni es toca i que ha fet, del combat diari, el llenguatge i l'essència de la seva relació.

Aquesta nit, l'Anna ha convidat els seus veïns Salva i Laura. Una parella més jove que ells i que, des del primer dia, els va acollir amb molta amabilitat i simpatia. Tot i que els seus "sorolls" s'han convertit en un malestar per al Julio i l'Anna... o potser en un estímul.

Aquesta nit els veïns seran causants i víctimes d'un tsunami amb una proposta inusual i sorprenent. Tots quatre no podran evitar una vetllada excessiva i catàrtica.

La pel·lícula és una coproducció d'Imposible Films amb Sentimentalfilm AIE, i amb la participació de TV3, TVE i Movistar+. I està previst que arribi als cinemes aquest any.

"Uno para todos"

La pel·lícula gira al voltant d'un professor interí que assumeix la tasca de ser tutor de sisè de primària en un poble completament desconegut per a ell. Quan descobreix que ha d'integrar un alumne malalt a l'aula, es troba amb un problema encara més gran: cap dels seus companys no vol que torni a classe amb ells.

Dels actors que protagonitzen aquest film, en destaca la participació de David Verdaguer ("Estiu 1993", "Els dies que vindran"), Clara Segura ("Una pistola en cada mano"), Patricia López Arnáiz ("La peste"), Betsy Túrnez ("El rei borni") i Ana Labordeta ("Planes para mañana"). El repartiment el completen actors infantils seleccionats després d'un càsting extens i complet.

"Uno para todos" esta produïda per Inicia Films, Fasten Films, A Contracorriente Films, Bolo Audiovisual, Uno para todos AIE i Amalur AIE, amb la participació de TV3, TVE, Movistar+, Aragón TV i el suport d'ICAA, ICEC, Gobierno de Navarra i MEDIA Europa Creativa.

"L'ofrena"

L'ofrena" és la segona pel·lícula de Ventura Durall, després de "Les dues vides d'Andrés Rabadán". És un thriller sentimental protagonitzat per Àlex Brendemühl ("Petra", "En la ciudad", "Vorbik", "Remake", "Las dos vidas de Andrés Rabadán", "Insensibles", "7 años" i "Las horas del día"), Verónica Echegui ("Yo soy la Juani", "Katmandú, un espejo en el cielo", "No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas", "La niebla y la doncella", "Déjate llevar") i Anna Alarcón. Completen el cartell artístic Pablo Molinero, Josh Climent (en Jan de jove) i Clàudia Riera (la Violeta de jove).

El film comença quan la Violeta, una famosa psiquiatra, rep la visita de la Rita, la dona d'un antic amor de la seva adolescència (en Jan) que va marcar la seva vida i que la va abandonar de manera traumàtica. La Rita va a la consulta amb l'excusa que necessita la seva ajuda per recuperar l'amor d'en Jan. El que la Violeta no sap és que la visita de la Rita és el primer pas d'en Jan per intentar reescriure la seva història. Durant el recorregut dels esdeveniments es descobrirà que venen d'un passat ple de secrets, en què ningú és qui sembla.

És una producció de Nanouk Films, Fasten Films, Suica Films i Bord Cadre Films, amb el finançament de l'ICAA, ICEC i IVAC, amb la producció associada de TV3 i amb la participació d'À Punt Mèdia.

"Perifèria"

Aquest documental és un viatge al passat de Santa Coloma de Gramenet. Els veïns d'aquest municipi ubicat a la perifèria de Barcelona van transformar el suburbi que els imposava l'especulació franquista en una ciutat digna. Aquell passat reverbera en el present dels seus carrers, places i rostres.

Xavier Valls va ser l'arquitecte que elaborà el Pla Popular, una experiència pionera de participació ciutadana. El 1987, Valls va ser assassinat per ETA a l'atemptat d'Hipercor. Ara, els seus fills tornen al soterrani on va quedar sepultat el seu arxiu personal per a recuperar aquella epopeia i, amb ella, la de tota una ciutat en lluita.

Partint d'aquest descens a la memòria, el documental navega, a través d'una estructura en espiral, per diversos espais i personatges del present de la ciutat, convidant a reflexionar sobre què sosté l'urbanisme d'una ciutat i sobre l'arquitectura de les nostres formes de vida. Què significa implicar-se en un món que no es deixa transformar per a millorar? Un cop més, les perifèries es revelen com a espais on assajar formes de vida genuïnes.

"Perifèria", dirigit per Xavi Esteban Casas i Odei A.-Etxearte, és una producció de Antivaho Cinematográfico S.L., coproduïda per TV3.

tv3.cat/ficcioicinema
tv3.cat/documentals

Anar al contingut