S'estrena al 33 la sèrie documental "Mèxic salvatge"

Demà, a les 23.00, s'estrena al 33 el documental de la cadena pública BBC "Mèxic salvatge", una sèrie que, a través de tres capítols, descobreix la fauna, la flora i la cultura de Mèxic

El 33 estrena demà, divendres, la superproducció de la BBC "Mèxic salvatge". El programa fa un viatge intens per les terres de Mèxic, estudiant la fauna i la flora, i la presència que té en tota la cultura mexicana.

Mèxic és un país de contrastos, des de les selves exuberants fins als deserts més àrids, passant per volcans plens de neu. Tots aquests llocs estan habitats per una varietat de vida silvestre, i també de cultura mexicana, com el conreu anual del tequila o els antics rituals dels maies.

"Mons de muntanyes" (1 de febrer, a les 23.00)

El primer episodi se centra en la varietat de serralades que hi ha a Mèxic, on viuen una gran diversitat d'éssers vius. En aquests mons de muntanyes, hi trobem humans com els rarámuris, grans corredors de llargues distàncies, o el tequila de Jalisco. També hi ha terres volcàniques amb un sòl molt productiu, o un animal sagrat per als antics asteques: el quetzal. En el programa també es veuran els boscos d'avets on es refugien milions de papallones monarca, que alcen el vol i marxen durant l'època en què se celebra el Día de Muertos.

Els boscos dels maies (8 de febrer, a les 23.00)

En aquest capítol, el programa viatja al sud de Mèxic, on es troben amb un bosc ple de secrets, a la península del Yucatán. Aquí és on va prosperar la civilització dels maies, amb una cultura molt avançada. És un lloc on no hi ha grans rius, perquè és un gran bloc de calcària porosa, però on l'aigua s'amaga sota terra amb tota una xarxa de pous esfondrats anomenats cenotes, que avui dia continuen alimentant el Yucatán.

El nord abrasador (15 de febrer, a les 23.00)

En l'últim capítol es visitarà el segon desert més gran d'Amèrica, el desert de Chihuahua. Les praderies del nord de Mèxic són un territori poc conegut, però aquí hi tenen l'origen els vaquers americans. Les condicions de vida són molt dures en aquesta zona tan àrida, que inclou els deserts de Chihuahua i Sonora i una illa pràcticament deserta: San Pedro Mártir. Malgrat tot, al nord la vida prospera, i també s'hi troba un oasi amagat, gràcies als aqüífers subterranis de la vall de Cuatro Ciénegas.

tv3.cat/documentals

 

Anar al contingut