S'està rodant el docureality musical "D_RAP", del 33

El 33 ha iniciat el rodatge de "D_RAP", una sèrie documental que acosta a realitat d'un grup de músics, joves i urbans, a través de la seva música, rap. El projecte va ser seleccionat en la quarta convocatòria de projectes audiovisuals innovadors de la CCMA i l'ICEC per trobar nous talents i formats de continguts per al 33

"D_RAP" és un docureality musical que es basa en un col·lectiu que es diu La Masia, que és la versió catalana del col·lectiu La Cantera, que aplega diferents cantants i grups de rap de tot Espanya, amb centenars de milers de seguidors. SWIT EME i DEIBIT en van ser uns dels promotors, però tenien la necessitat de fer rap en català. I així va néixer La Masia, un grup de músics joves que tenen les seves carreres en solitari (rap, trap, hip-hop…) però que s'han ajuntat en un projecte comú per impulsar la música urbana en català. El que busca és crear consciència i fer visible la realitat que viuen molts joves de Catalunya.  

"D_RAP" és una sèrie documental pensada per emetre's per televisió a la carta o per YouTube. Està destinada, en principi, a un públic adolescent i juvenil, tot i que també pot atraure qualsevol que estigui interessat en el moment complicat que viu la joventut catalana i la societat en general. 

El plantejament és que, a traves d'ells, també es puguin donar a conèixer altres grups de Catalunya, com TRIBADE, un grup de raperes amb fonaments polítics i antisistema, o la rapera sabadellenca Santa Salut, la lleidatana Elane o l'argentina Sofia Gabanna, que s'han instal·lat a Barcelona, donant així visibilitat a les veus femenines que s'obren camí dins d'aquest moviment, i que s'han fet un lloc en el mercat, amb una reivindicació feminista incontestable.  

Els capítols 

Cada episodi té una durada de 10 minuts i es basa a conèixer les seves opcions vitals i inquietuds artístiques. Els dos eixos basics són: 

- Fer un seguiment del procés creatiu dels músics i rapers i gaudir del resultat final. Cada episodi conclou amb una cançó. 

- Conèixer els seus pensaments, les seves inquietuds, la seva visió de la vida, el país i l'època que els toca viure. 

Els protagonistes 

Tot i ser un grup sòlid que se sent com una família, els rapers i músics SWIT EME, DEIBIT LDA i ELANE encapçalen el projecte de La Masia i també la sèrie "D_RAP". Tots tres tenen carreres individuals d'èxit al mon del rap i, conseqüentment, a les xarxes. 

SWIT EME té uns 120.000 seguidors i 25.000 subscriptors a YouTube. Algunes de les seves cançons tenen més de 3 milions de visualitzacions. Té vídeos gravats amb la rapera Santa Salut, que també té uns 25.000 subscriptors a YouTube. SWIT EME i DEIBIT, precursors de "La Masia",  tenen dues personalitats pronunciades, cadascú al seu estil, i amb una gran capacitat creativa. 

La resta de membres de La masia també participen activament en els episodis i, de mica en mica, se'ls anirà coneixent a tots. 

Crèdits 

Direcció: Jaume Clèries 

Realització: Pau Senabre 

Guió: Jordi Gallur 

Producció executiva: Javier G. Salanova 

"D_RAP" és una producció del Departament de Programes Culturals de TV3, a partir d'una proposta de Costa Est Audiovisuals i Comunicació, seleccionada a la quarta convocatòria de projectes audiovisuals innovadors per difondre i descobrir la cultura catalana que han organitzat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura de la Generalitat.  

 

Anar al contingut