Sánchez-Camacho assegura que la voluntat de diàleg de Rajoy passa per una millora del finançament

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', la líder del PPC acusa Mas d'atiar l'independentisme des dels poders públics i adverteix que la Via Catalana divideix país i famílies.

La presidenta del Partit Popular Català, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, té una ferma voluntat de diàleg amb el president de la Generalitat, Artur Mas, que passa per una millora del finançament, però no per plantejar una consulta d'autodeterminació. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, Sánchez-Camacho ha avançat que la carta que Mas va adreçar a Rajoy tindrà resposta aviat: "Aquesta carta serà contestada en molt poc temps, també li dic, i serà contestada per part del president del govern d'Espanya amb la voluntat de diàleg, i de parlar-ne i d'escoltar. El que succeeix és que si el senyor Mas vol parlar de la consulta, el que li contestarà el senyor Rajoy és que la consulta en el nostre marc jurídic en aquests moments és il·legal."
 
La líder del PPC, que creu que ara no és moment d'intermediaris, ha afirmat que es mantenen contactes discrets i que Rajoy ha agafat consciència de la importància del diàleg: "Jo crec en el diàleg, i crec que s'ha de parlar. És més, jo he traslladat al meu partit i al meu govern que és molt important aquest diàleg, en primer lloc, i en segon lloc, que és important que es faci en la persona del senyor Mariano Rajoy i en la persona del senyor Artur Mas."
 
Sànchez-Camacho ha acusat Artur Mas d'atiar l'independentisme des dels poders públics i ha advertit que manifestacions com la Via Catalana divideixen el país: "El president de la Generalitat ha de ser el president de tots, no d'una part, que legítimament tenen dret a fer aquest pensament, però no de tots, i quan un veu això, doncs la resta de catalans se senten orfes. Jo estic parlant amb molta gent que se sent òrfena, que està molt preocupada, que s'està fent un replantejament familiar. Hi ha gent, em deia l'altre dia gent de la Diada, que no havia pogut celebrar la Diada amb els seus amics perquè tothom estava a la via independentista."
 
Pel que fa als incidents a la seu de la delegació del govern a Madrid, la líder dels populars catalans els ha condemnat i ha demanat que s'investiguin. Ara bé, ha reclamat el mateix tracte a tots els atacs i en aquest sentit ha recordat el que va patir l'any passat el PP a Lleida per la Diada.
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut