Puigcercós creu que el govern de concentració podria ser una sortida a una sentència adversa del TC

El president d'ERC també ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio" que treballarà perquè el Parlament presenti una resposta unitària davant la situació del TC

El president d'ERC, Joan Puigcercós, creu que seria positiu que hi hagués un govern de concentració, que inclogués CiU, després de les eleccions si hi ha hagut una sentència adversa del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i si els objectius dels partits que l'integressin estan ben definits. Puigcercós ho ha dit al El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes: "El que si es dones el cas un govern de concentració no és impensable, ans al contrari, podria ser una solució per donar una resposta política. Però evidentment, és a dir, això s'hauria de fer sempre que tinguem resposta política. És a dir, un govern de concentració, allò de dir: la unitat per la unitat, no serveix per res. Hi ha d'haver, com deia ahir amb CiU, hi ha d'haver objectius".

Puigcercós ha negat que ERC hagi d'abandonar el govern necessàriament pel fet de dir que no acatarà la sentència del Tribunal Constitucional i ha afegit que és partidari d'esgotar la legislatura tot i admetre que podria acabar-se abans d'hora si, al juny, el TC dicta sentència. "Estem parlant d'una sentència que pot sé el mes de juny, anant bé, si s'hi posen i treballen,- que ja seria desitjable-, doncs és possible que el que hauríem de fer és parlar de calendari electoral, no ens enganyem". Preguntat sobre si aquest escenari suposaria un avançament de les eleccions al Parlament, Puigcercós ha respost que no: "No, perquè escolti dissolen el Parlament i ens en anem a l‘octubre o novembre. Entra dins la pura normalitat. Segurament el maig hagués forçat més el calendari, el juny és possible que no el forci d'aquesta manera. Això vol dir que caldrà asseure's i pactar-ho tot: pactar la resposta política, pactar el paper del Parlament, el paper del govern i pactar el calendari. El calendari electoral és potestat del president de la Generalitat i serà el president Montilla qui decidirà quan són les eleccions".

El president d'ERC també ha dit que treballarà perquè el document que el Parlament aprovi sobre la resposta a l'actual situació del TC sigui de màxims: "Em fa l'efecte que la resposta com més unitària, millor. Jo no tinc cap dubte que treballarem perquè hi hagi una resposta unitària, perquè és el que vol la gent. La gent també ha visualitzat una altra cosa: que és que en un xoc de legitimitats entre Catalunya i Espanya, encara que no tots vulguem el mateix per Catalunya, hi ha una cosa fonamental: és que hi hagi una resposta unitària". El líder republicà sosté que "la resposta unitària és el millor missatge que es pot enviar a Madrid: hi ha unitat, hi ha un mínim comú denominador en la política catalana: que és d'oposició a l'atac frontal que fa el govern espanyol, les institucions espanyoles i el Tribunal Constitucional contra Catalunya".

D'altra banda, el president d'ERC també ha revelat que el Partit Popular està preparant una proposta de "nova descentralització política" per a Catalunya en cas que guanyin les eleccions "per intentar que Catalunya es quedi a Espanya". Segons Puigcercós, "el PP és conscient que si guanya, alguna cosa haurà de fer. Haurà de posar una proposta de nova descentralització política damunt de la taula. Haurà de fer una proposta a Catalunya".

Sobre la tercera onada de consultes independentistes, celebrades aquest diumenge, Puigcercós ha qualificat els resultats d'un "èxit de convocatòria" i s'ha preguntat: "Quina causa hi ha a Catalunya que mobilitzi tanta gent?". "Ha estat un èxit de mobilització i de conscienciació", ha afirmat.

catradio.cat

Per escoltar l'entrevista sencera, clica el següent link:

http://www.youtube.com/watch?v=CajVVAZB--E
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut