El Gran Teatre del Liceu
El Gran Teatre del Liceu
DIJOUS, A LES 22.45

Programació especial sobre el Liceu al 33, amb motiu del 25è aniversari de l'incendi

Demà, el 33 emetrà una programació especial sobre el Gran Teatre del Liceu, coincidint amb el 25è aniversari de l'incendi de l'emblemàtic teatre d'òpera de Barcelona. A les 22.45, el 33 recupera "Les veus del Liceu", un documental de Josep Rovira que recull declaracions de figures importants de la lírica, com Montserrat Caballé o Plácido Domingo, o l'arquitecte de la reconstrucció.

Tot seguit, a les 23.55, el 33 recuperarà "La Rambla: secrets d'un escenari", un documental que, a través de l'escriptor Lluís Permanyer, recorre una Rambla inèdita.

Demà, 31 de gener, quan es commemora el 25è aniversari de l'incendi del Liceu, el 33 emetrà una programació especial sobre l'emblemàtic teatre d'òpera de Barcelona. El 31 de gener del 1994, les espurnes dels operaris que reparaven el teló d'acer que paradoxalment, en cas d'incendi havia d'impedir que el foc passés de l'escenari a la sala, van iniciar un incendi que va acabar devastant, en poc menys de cinc hores, 147 anys d'història.

El 33 recupera "Les veus del Liceu", produït cinc anys després de l'incendi, que recull els testimonis de les figures més importants de la lírica catalana i universal. El documental de Josep Rovira mostra les imatges de l'incendi, les runes, els bombers i les primeres impressions sobre la fatídica data.

"Les veus del Liceu" entrevista Ignasi-Solà Morales, arquitecte de la reconstrucció; les sopranos Montserrat Caballé, Eva Marton i Joan Sutherland; els tenors Plácido Domingo, Josep Bros i Carlo Bergonzi; el director artístic de l'època, Joan Matabosch; i la directora d'escena Núria Espert, entre d'altres.

"La Rambla: secrets d'un escenari" (dijous, a les 23.55)

L'escriptor Lluís Permanyer acompanya els espectadors en un recorregut únic i irrepetible. S'endinsa en els secrets i misteris de la Rambla com a escenari del teatre de la complexa i variada història de Barcelona. Es descobreix una Rambla inèdita amb Ventura Pons, Joan Gaspart, Nazario i altres personatges que han viscut aquest carrer. L'escriptor guia i copsa la força del patrimoni immaterial que reflecteix l'ànima ciutadana a través de la vida, la mort, la guerra, la diversió, el sexe i l'urbanisme.

La Rambla és un carrer únic al món que, en paraules del director del documental, Lluís Permanyer, no es pot deixar perdre.

tv3.cat/documentals

 

Anar al contingut