Oriol Amorós reclama que no es faci servir la immigració per obtenir rèdits electorals

El secretari per a la Immigració de la Generalitat també ha assegurat que farà mans i mànigues per pal·liar la retallada del 65 per cent dels fons estatals d'acollida i integració per als immigrants:

El secretari per a la Immigració de la Generalitat, Oriol Amorós, ha reclamat a través dels micròfons d'El matí de Catalunya Ràdio que en la pròxima campanya electoral els partits polítics no utilitzin la immigració amb rèdits electorals i facin un discurs responsable: "Espero que facin un discurs realista, que parlin dels problemes però d'una forma responsable, orientant l'anàlisi dels problemes a les solucions". Amorós ha afirmat que cal parlar d'immigració, però ha demanat que "es sigui conscient que el discurs que es fa influeix sobre la realitat" i ha fet una crida a no exagerar els efectes negatius del fenomen de la immigració, i ha assegurat que, quan hi ha hagut polèmiques, "la percepció social ha empitjorat moltíssim" i ha provocat que apareguessin altres polèmiques.

D'altra banda, el secretari per a la Immigració de la Generalitat també ha assegurat que farà mans i mànigues per pal·liar la retallada del 65 per cent dels fons estatals d'acollida i integració per als immigrants: "L'estalvi que s'obté amb el dany que es pot causar no guarda cap proporció. Jo crec que el ministre i la secretària d'Estat són conscients de la importància d'aquest fons. Vull creure que no voldrien aquesta retallada, que s'hi han trobat. (...) I que per tant, podrem fer marxar enrere, i si no podem, buscarem mesures pal·liatives". Oriol Amorós també ha dit que, si cal, la Generalitat intentarà aportar més diners als ajuntaments, encara que ha admès que serà difícil compensar aquesta retallada.


www.catradio.cat

Si vols escoltar l'entrevista sencera, clica el següent link:

http://www.youtube.com/watch?v=wKLsSJiA_WI
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut