"No t'ho compro", al programa d'alimentació i hàbits saludables "Dilluns començo"

Diumenge, 19 de setembre, a les 22.45, TV3 emetrà el segon capítol de "Dilluns començo", el nou programa sobre alimentació i hàbits saludables, amb l'experta en nutrició Marta Vergés. En aquesta entrega, es planteja aclarir dubtes sobre consum, decisions de compra i impacte ambiental.

Un informatiu futurista avisa de les conseqüències alimentàries de la situació actual. Tornant al present, com si es tractés d'una pel·lícula de Tarantino, la Marta emprèn un viatge a l'estil "road movie" per capítols amb l'objectiu d'aclarir els dubtes al voltant del consum, les decisions de compra i l'impacte mediambiental.

Durant el programa, la periodista Esther Vivas posarà sobre la taula el concepte de sobirania alimentària i constatarà que menjar és un acte polític. Per la seva banda, el divulgador Lluís Quevedo parlarà d'algunes paradoxes que amaguen coses que tenim tan assumides com que el cotxe elèctric és beneficiós o que embolcallar els aliments amb plàstic és un crim.

"Dilluns començo" conversarà amb una eminència en neurologia de la Universitat de Harvard, el doctor Álvaro Pascual Leone, per aprofundir en les decisions de compra. I, encara que sembli increïble, la Marta aconseguirà parlar de tu a tu amb el seu smartphone, interpretat per l'actriu Judit Martín. El programa també proposa fer un experiment per saber si efectivament mengem pels ulls, com diu el tòpic, i la instagramer Marta Sanahuja (Delicious Martha) donarà consells per fer la millor fotografia de menjar per penjar a les xarxes.

A més, aquest capítol posarà el focus en les deixalles d'envasos i sortirà al carrer per saber si la gent té clar a quin contenidor va cada envàs. Des de Lleida, Mar Barri demostrarà com la seva empresa és una de les més compromeses i sostenibles del país pel que fa a l'envasat dels aliments. I, al tram final, el músic Eduard Costa, també conegut com L'Últim Indi, interpretarà en directe el tema "Som fills de la terra".

El programa

"Dilluns començo" és un programa d'entreteniment i divulgació sobre alimentació i hàbits saludables de Marta Vergés, experta en nutrició i cuina healthy. A cada capítol convida els espectadors a fer un viatge temàtic, a través d'una fórmula molt visual i colorista, per aclarir de manera original mites i preguntes sobre aliments, digestió, consum o tendències relacionades amb l'alimentació.

El programa convida a replantejar-se qüestions sobre àmbits relacionats amb el benestar, sense deixar de banda les emocions, amb un format molt cinematogràfic. La nutrició, la ciència, el bon humor i la creativitat s'enllacen en aquest innovador format, sempre amb una visió positiva.

Marta Vergés està acompanyada del divulgador científic Lluís Quevedo. Junts protagonitzen escenes de ficció relacionades amb la temàtica de cada capítol mentre descobreixen els secrets i les paradoxes del món de l'alimentació saludable, els bons hàbits i el medi ambient.

tv3.cat/dillunscomenco
Anar al contingut