Montilla defensa que Zapatero acabi el mandat davant el risc d'intervenció de Brussel·les

El primer secretari del PSC afirma que el futur del partit sobre les idees i els lideratges l'han de decidir els afiliats.

El primer secretari del PSC i expresident de la Generalitat, José Montilla, considera que el president espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, ha d'esgotar la legislatura perquè creu que Espanya necessita estabilitat política per allunyar el perill d'una intervenció de Brussel·les.
En una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, José Montilla ha dit que la celebració d'un congrés extraordinari del PSOE hauria debilitat l'executiu espanyol: "Ha de tenir el recolzament del partit perquè si no, entre altres coses, entraríem en una etapa que seria molt més complicada per al govern, per al partit, però especialment per al país. O volem tenir una intervenció com han tingut Grècia, Portugal o Irlanda?". L'expresident de la Generalitat adverteix: "Parlem seriosament, frivolitats n'hem de tenir les menys possibles, per no dir cap. Per tant, el que cal és que el govern pugui continuar governant i prenent les decisions que calen entre d'altres coses perquè no oblidem que estem en una situació complicada."

Sobre el PSC, el primer secretari del partit confirma: "No seré jo qui portaré el timó a partir del proper congrés", i no ha volgut pronunciar-se sobre les possibilitats que la ministra de Defensa, Carme Chacón, pugui rellevar-lo: "Jo tinc la meva opinió, però crec que no l'he de dir. Són els afiliats i en el seu moment els delegats els que hauran de decidir qui volen al capdavant d'aquest partit". Montilla ha remarcat: "Jo no parlaré de ningú. Sortirà d'allà on vulguin els afiliats del PSC. D'aquí a la tardor encara queda temps."

El líder del PSC ha explicat que el govern de CiU utilitza el fons de competitivitat com a excusa per retallar despesa social. José Montilla ha justificat que el PSC no s'afegís a la moció de CiU al Congrés que demanava al govern central que pagui els 1.450 milions d'euros d'aquest fons: "És una trampeta el que va fer CiU presentant-la [la moció] dues setmanes abans de les eleccions per poder muntar tot aquest teatre. Tot això és una trampa, tot és comèdia. Això estava tot preparat per portar-ho a la campanya electoral. Nosaltres som favorables que es pagui això, però que no ens facin anar del bracet del PP per anar contra el govern del qual formem part". En tot cas, Montilla ha aclarit: "Si això s'hagués guanyat al Congrés dels Diputats, una moció serveix de ben poca cosa perquè els governs no les apliquen, ni aquí al Parlament de Catalunya, ni allà. Les mocions són recomanacions."

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut