Mas adverteix que deixar la immigració fora del debat electoral pot tenir conseqüències negatives

En declaracions al programa "L'oracle", el president de CiU ha dit també que la sortida de Bárcenas del PP arran del 'cas Gürtel' arriba tard

El president de Convergència i Unió, Artur Mas, ha advertit que deixar la immigració fora del debat electoral, tal com demana el govern tripartit, pot tenir conseqüències negatives. En declaracions al programa de Catalunya Ràdio, L'oracle, amb Xavier Graset, Mas ha alertat sobre l'èxit d'eventuals candidatures xenòfobes a les pròximes eleccions catalanes: "Quan els partits centrals del país s'amaguen d'aquests temes, que afecten el dia a dia de la gent, perquè el que tenen és por de parlar-ne amb una certa claredat,–no dic amb visceralitat– aquest testimoni l'agafen un tipus de gent que després són els que precisament provoquen un dany més gran en el sistema". D'aquesta manera, Mas ha volgut subratllar el posicionament de CiU perquè el tripartit portarà al Parlament de Catalunya un text en què es demana a tots els partits un compromís per no fer servir la immigració amb finalitats electorals durant la pròxima campanya.

D'altra banda, el president de Convergència i Unió també ha parlat del "cas Gürtel". Artur Mas creu que la sol·licitud de Luís Bárcenas per deixar de ser temporalment militant del Partit Popular i deixar del tot les funcions de tresorer arran de la seva imputació en aquest afer s'hauria d'haver produit fa temps: "Segurament aquesta reacció arriba tard, però era convenient; això calia fer-ho, el que passa és que si s'hagués fet una mica abans o bastant abans, probablement molts comentaris que s'han fet en aquestes darreres hores i en aquestes darrers dies s'haurien pogut estalviar". Mas considera que un sumari com el del "cas Gürtel" afecta la credibilitat de tots els partits.

www.catradio.cat
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut