La plaça del Blat per Sant Joan, l'escenari de la primera gran diada castellera de la temporada.
La plaça del Blat per Sant Joan, l'escenari de la primera gran diada castellera de la temporada.
Aquest dijous, a les 22.00, al 33.

L'origen dels castells i la tradició vallenca, al primer "Quarts de nou" de l'any

Aquest dijous, a les 22.00, el 33 ofereix "On tot comença", el primer capítol de la temporada de "Quarts de nou", el programa sobre el món casteller presentat per Agustí Forné. En aquest episodi, el programa recuperarà castells històrics de la mà dels seus protagonistes.

Com cada Sant Joan, la plaça del Blat és l'inici tradicional de la temporada castellera i l'inici de la tradició, amb una rivalitat entre les dues colles vallenques, que fa de més de dos segles que dura.

"Quarts de nou" reviurà, de la mà dels seus protagonistes, els primers cincs descarregats en aquesta mateixa plaça: el de vuit pisos, per la Colla Joves, i el de nou pisos, per la Colla Vella. Gamma extra per les dues bandes, la Diada de Sant Joan veu, per primer cop, el 3 de 9 i el 4 de 9 de manera simultània per part dels rosats, i el 2 de 8 sense folre més matiner de la història.

A més, el programa també tindrà l'oportunitat de conèixer una novetat editorial que explica l'origen dels castells a través d'una recerca que ha redescobert la història, i s'explicarà la tradició de les Completes a Valls la nit de Sant Joan.

tv3.cat/quartsdenou
twitter.com/quartsdenou

#quartsdenou

Anar al contingut