Llum Barrera i Oriol Grau recordant programes d'humor i èxit.
Llum Barrera i Oriol Grau recordant programes d'humor i èxit.
Diumenge, 25 de febrer, a les 22.30.

L'humor de les sèries, a "De bon humor"

Diumenge, 25 de febrer, a les 22.30, TV3 emetrà un altre episodi de la sèrie documental "De bon humor", presentada per Llum Barrera. Es titularà "L'humor a les sèries". Perquè el gènere de la comèdia sempre ha funcionat, a la televisió, i últimament encara més. Hi intervindran Toni de la Torre, Nigel Planer, Oriol Grau i Jordi Milán.

Les sèries televisives han desplaçat el lloc de les pel·lícules i les sitcoms ocupen espais destacats de la graella. Encara que passin els anys, moltes sèries segueixen vigents. Però quin són els ingredients perquè una sèrie d'humor funcioni? Són els seus protagonistes? El lloc on succeeix la trama? Els personatges exagerats?

El programa ha fet un recorregut amb en Toni de la Torre, crític de sèries de televisió, per les sitcoms de tots els temps que han tingut més èxit a Catalunya. I d'aquesta anàlisi se'n desprèn que "Els joves" va ser una de les que va marcar més tota una generació.

Per això Llum Barrera ha anat a parlar amb Nigel Planer, l'actor que donava vida al Nil, el hippy d'"Els joves": aquella sèrie anglesa mítica, políticament incorrecta i irreverent, que va sobtar tot un país pel seu humor gamberro i trencador.

"Plats bruts" també va marcar un abans i un després en les comèdies de situació. Oriol Grau, el seu director de les primeres temporades, analitza l'èxit i la manera de fer d'aquesta sèrie. I Jordi Milán, director de La Cubana, també analitzarà la clau de l'èxit de les "Teresines, S.A.", una sitcom que continua vigent a la memòria, 25 anys després que s'estrenés.

També parlarà de la utilització dels riures enllaunats en aquests comèdies, un recurs televisiu per encomanar el riure a l'espectador.

"De bon humor", que s'emet cada diumenge a les 22.30. busca què testimonis de científics i humoristes per parlar del sentit de l'humor.

tv3.cat/debonhumor
facebook.com/debonhumor
tv3.cat/debonhumor
facebook.com/debonhumor

Anar al contingut