Presentació de "Jo pregunto" al Teatre Conservatori de Manresa
Presentació de "Jo pregunto" al Teatre Conservatori de Manresa
Diumenge, a les 21.55

Les preguntes dels ciutadans al president de la Generalitat, a "Jo pregunto"

Aquest diumenge 22 de gener, a les 21.55, TV3 emetrà el programa "Jo pregunto", un nou format d'entrevista institucional en què els ciutadans preguntaran al president de la Generalitat, Carles Puigdemont. El programa es podrà seguir també en directe per Catalunya Informació. Aquest migdia, ha tingut lloc la roda de premsa de presentació al Teatre Conservatori de Manresa, el mateix espai des d'on es farà el programa en directe aquest diumenge.

A l'acte de presentació, hi ha assistit Valentí Junyent, alcalde de Manresa i president de l'entitat Manresana d'Equipaments Escènics (MEES); Jaume Peral, director de TV3; David Bassa, cap d'Informatius de TV3, i Paulí Subirà, director del programa, acompanyats per Lídia Heredia, Carles Prats i Pere Bosch, conductors del programa.

L'escenari de la roda de premsa ha estat el Teatre Conservatori de Manresa, que aquest diumenge acollirà el programa "Jo pregunto". L'alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, s'ha mostrat "satisfet i molt agraït pel fet que s'hagi triat Manresa i perquè es pugui aprofitar la bellesa del Teatre Conservatori, acabat d'arranjar fa poc". Junyent, que s'ha mostrat orgullós de la centralitat i la història de la capital del Bages, també ha remarcat que "el programa farà possible donar a conèixer Manresa, al bell mig de Catalunya, a tot el país".

Jaume Peral, director de TV3, ha agraït a l'Ajuntament de la ciutat "la cessió d'un espai tan emblemàtic de Manresa per fer el programa" i s'ha mostrat content "de sortir dels platós de Sant Joan Despí i trepitjar territori". Pel que fa al format, ha explicat que "es tracta de l'evolució del format de l'entrevista institucional al president de la Generalitat, en un moment en què s'està reformulant el model de graella de TV3". Peral ha afegit que "com a televisió pública, hi ha l'obligació de buscar noves fórmules per connectar amb els espectadors, que ara podran preguntar sense intermediaris al president de la Generalitat, d'una manera més oberta i més democràtica".

Per la seva banda, David Bassa, cap d'Informatius de TV3, ha detallat com s'ha treballat el programa a partir de l'encàrrec de la Direcció de la cadena. Bassa ha destacat que "abans de crear el format de ‘Jo pregunto' vam estudiar com les cadenes de televisió de l'entorn plantejaven les entrevistes al president del país i vam veure que l'evolució és cap a una major presència dels ciutadans. Aquest format és un autèntic repte perquè no hem agafat un sol model, sinó pinzellades de cada un d'ells que hem adaptat a la nostra realitat i manera de fer". David Bassa també ha remarcat que "es tracta d'un repte tècnic i també d'un repte periodístic, ja que per primer cop l'entrevista surt del plató i de la Generalitat,i evoluciona cap a un major pes dels ciutadans. Un repte que hauran d'entomar el president de la Generalitat i els periodistes que conduiran el programa, ja que hi haurà preguntes de temes diversos, fetes des de punts de vista diferents, que arribaran per diverses vies de participació". Així mateix, ha recordat que el programa també es podrà seguir en directe per Catalunya Informació, en una transmissió que anirà a càrrec de Martí Farrero i Carme Clèries.

El director del programa, Paulí Subirà, ha recordat que "TV3 va fer una crida oberta en què els espectadors interessats a preguntar al president de la Generalitat es van poder inscriure per participar en els debats previs, que es van fer a Barcelona el 10 i l'11 de gener. Els dos debats es van poder seguir en directe al web de TV3 i es podran veure de nou al web un cop finalitzi l'emissió de ‘Jo pregunto'. S'hi van inscriure més de 400 persones, 200 de les quals van prendre part en aquests dos debats. Al final de cada debat, els participants van votar-se entre ells mateixos per triar les tres persones de cada debat que havien de plantejar les preguntes al president. A més d'aquestes sis persones, d'entre les més votades se'n van triar sis més en funció de l'edat, el gènere i el territori, per tal que es representi proporcionalment el perfil de la població". Subirà ha explicat que "cadascuna d'aquestes dotze persones podrà fer dues preguntes al president de la Generalitat, i també repreguntar. Una de les preguntes anirà lligada als temes dels debats previs, i l'altra la podran treure d'on vulguin".

"Jo pregunto" estarà conduït per Lídia Heredia, Carles Prats i Pere Bosch. Sobre l'experiència en els debats previs, Lídia Heredia ha destacat que va poder confirmar que "quan es dona la possibilitat als ciutadans de preguntar, ells tenen ganes de participar". En aquest sentit, ha recordat que "els protagonistes de ‘Jo pregunto' són "els ciutadans, que pregunten, i el president de la Generalitat, que respon".

Pel que fa als temes apareguts als debats, Carles Prats ha remarcat que "en van sortir molts i van servir per copsar les preocupacions de la societat des de perfils diversos. Tothom va poder expressar les seves inquietuds i vam sortir-ne amb ganes de tornar a repetir l'experiència". Sobre la temàtica, Lídia Heredia ha afegit que "els temes tractats als debats són els que encapçalen les preocupacions dels ciutadans a les enquestes del CEO i el CIS".

Per Pere Bosch, que conduirà la participació que arribarà des de fora del teatre, ha explicat que "farà arribar els comentaris adreçats al president a través de WhatsApp i Twitter, així com els de ciutadans que es comuniquin per videoconferència".

 

tv3.cat/jopregunto

 

Anar al contingut