Especial del programa "Les dones i els dies" per la Setmana de les Dones
Setmana de les Dones

"Les dones i els dies" reivindica la veu de les dones en dos programes especials a Catalunya Ràdio

El programa, dirigit i presentat per Montse Virgili, obre els micròfons a dones del món de la cultura i un espai per a la reflexió amb motiu de la Setmana de les Dones.

Diumenge, 8 de març, a les 20.00, Catalunya Ràdio emetrà una edició especial del programa "Les dones i els dies" des de la llibreria La Carbonera de Barcelona. Serà després de l'emissió habitual de dissabte, 7 de març, a les 00.00, en què Montse Virgili convidarà a reflexionar sobre l'evolució del concepte de dona treballadora.

El programa de Catalunya Ràdio "Les dones i els dies", amb Montse Virgili, presenta una doble proposta per a la Setmana de les Dones. La primera activitat, amb les dones com a protagonistes, va obrir el programa al públic dimecres i va convertir la llibreria La Carbonera de Barcelona en un estudi de ràdio. El programa s'emetrà diumenge, Dia Internacional de les Dones, a les 20.00, a Catalunya Ràdio. Hi participen l'editora Eugènia Broggi, les escriptores Jenn Díaz, Laura Fernández i Mercè Ibarz, i la poeta Blanca Llum Vidal, que parlen del llibre d'una altra dona que els ha marcat. A més, la cantant Núria Graham hi presenta el seu disc "Marjorie".

La segona proposta s'emmarca en l'emissió habitual de "Les dones i els dies", la mitjanit de dissabte a diumenge. Montse Virgili obrirà un espai per a la reflexió sobre com ha canviat el concepte de dona treballadora en els últims temps, parlant del cos com a força del treball de les dones, tenint cura d'altres persones o fent un treball reproductiu per a altres, com en el cas de la gestació subrogada o la donació d'òvuls.

"Les dones i els dies" és una de les novetats de la temporada de l'emissora, que dona veu a les dones amb l'objectiu de combatre tot el que les ha invisibilitzat durant segles i donar rellevància a les dones de diferents àmbits i èpoques. El programa recentment ha estat reconegut en la 13a edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere, que convoca la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Paeria de Lleida. El jurat va distingir el programa amb un accèssit en la categoria audiovisual, "en reconeixement a la iniciativa d'incorporar a les programacions radiofòniques programes que abordin de manera regular i transversal la perspectiva de gènere i donin veu a la presència i el protagonisme de les dones".

 

catradio.cat/donesidies

twitter.com/donesidies

instagram.com/donesidies

 

#SomDones

 

Anar al contingut