Una imatge del film "Las niñas"

"Las niñas", amb participació de TV3, Premi Dunia Ayaso

El llargmetratge "Las niñas", dirigit per Pilar Palomero i amb participació de TV3, ha rebut el Premi Dunia Ayaso en el marc de la 68 edició del Festival Internacional de Cinema de San Sebastià. Aquest premi aplaudeix els treballs cinematogràfics que mostren personatges femenins en un paper protagonista o que expliquen millor la situació de la dona en l'actualitat.

Aquesta tarda, en el marc de la 64 edició del Festival

Internacional de Cinema de Sant Sebastià, al Centre Kursaal, s'ha donat a conèixer el Premi Dunia Ayaso, concebut com a homenatge a la guionista i directora canària, traspassada fa cinc anys. Aquest guardó reconeix els treballs més compromesos amb la figura de la dona.

Aquest 2020, el Premi Dunia Ayaso s'ha entregat a Pilar Palomero, pel seu film "Las niñas", amb participació de TV3. Bollaín ha rebut aquest premi per la forma com ha enfocat la figura de la dona a la pel·lícula, un treball que explica la història de la Celia, una nena d'11 anys, que estudia en un col·legi de monges a Saragossa i viu amb la seva mare. La Brisa, una nova companya acabada d'arribar de Barcelona, l'empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l'adolescència. En aquest viatge, a l'Espanya de l'Expo i de les Olimpíades de l'any 92, la Celia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides.

"Las niñas" és una producció d'Inicia Films i Bteam Prods. Compta amb la participació de Ràdio Televisió Espanyola, Televisió de CatalunyaTelevisió d'Aragó, Movistar+ i amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC. També compta amb la participació del Programa Media.

En edicions anteriors, el Premi Dunia Ayaso va recaure a la directora Carla Simón, el 2017, per la seva pel·lícula, amb participació de TV3, "Estiu 1993"; a la realitzadora Arantxa Echevarria per "Carmen y Lola", el 2018, i a Belén Funes, per "La hija de un ladrón", l'any passat.

tv3.cat/ficcioicinema
Anar al contingut