DIUMENGE

L'Argentina de Milei, a "Punt de no retorn"

Aquest diumenge, 18 de febrer, 3Cat estrenarà en exclusiva dos nous episodis de "Punt de no retorn", el sisè i el setè. En aquesta nova entrega, el periodista i documentalista Raül Gallego Abellán, viatja fins a l'Argentina per conèixer els motius que van portar Javier Milei fins a la Casa Rosada i com han estat les primeres setmanes de la seva controvertida presidència

L'Argentina de Milei. Part 1 

Javier Milei, considerat ultradretà i autoproclamat anarcocapitalista, ha guanyat les eleccions a l'Argentina. Per què un 60% dels joves l'han votat? Com és que la majoria de la classe treballadora i els més desfavorits també han donat suport a un neoliberal que ha promès retallades, austeritat i privatitzacions? Milei forma part de la nova onada de líders populistes com Trump o Bolsonaro i del ressorgiment de l'extrema dreta? 

En un entorn amb una oposició, tant de dretes com d'esquerres tradicionals, en estat de xoc intentant comprendre per què han perdut, i amb una esquerra radical i uns moviments socials que s'estan organitzant per resistir als carrers, la nova Argentina de Milei és a un altre Punt de No Retorn. 

L'Argentina de Milei. Part 2 

El polèmic president de l'Argentina, Javier Milei, no ha trigat a voler implementar les noves lleis d'austeritat, retallades i poders excepcionals a la presidència i les forces de seguretat. L'oposició, encara en estat de xoc per la seva derrota, comença a organitzar-se per aturar el que seria un pas enrere en drets aconseguits, sobretot en política social. Sorgeixen els primers enfrontaments al carrer entre manifestants i les forces de seguretat. Mentrestant, la inflació i els nivells de pobresa augmenten a la nova Argentina de Milei en la segona part d'aquest Punt de No Retorn. 

 

"Punt de no retorn", una sèrie de Raül Gallego Abellán 

Després de ser reconegut internacionalment i rebre dos Webbys Awards i una nominació als Emmy Internacionals per la seva sèrie "Fly on the Wall", Raül Gallego Abellán torna a TV3 per dirigir "Punt de no retorn", una sèrie de "shorts docs" que, amb una narrativa documental intimista i innovadora, reflexiona sobre el procés de transformació irreversible de la humanitat i el planeta. 

En els cinc primers capítols, Abellán va tenir accés exclusiu a les Brigades Al-Quds de la Jihad Islàmica; va viatjar al Japó per preguntar-se si la irrupció de la IA és irreversible, va ser testimoni de la vida als campaments de refugiats al nord de França; va viatjar al front d'Ucraïna i va visitar diverses poblacions indígenes natives del Canadà que s'han convertit en interlocutors clau contra el canvi climàtic. 

El primer capítol va ser finalista en la categoria de reportatge de notícies dels Premis Rory Peck, uns guardons que valoren el talent i l'esforç de periodistes i documentalistes independents d'arreu del món. A més, la sèrie també va rebre menció especial en les categories de Servei Públic i activisme i Notícies i Política dels Lovie Awards, els premis més importants d'Europa en l'àmbit d'internet. 

Anar al contingut