L'Agència de l'Aigua destaca que les pluges garanteixen el subministrament als conreus de Girona

En una entrevista a Catalunya Informació, el delegat de l'Agència Catalana de l'Aigua Àlex Rocas ha informat de l'estat de les reserves dels embassaments de Sau-Susqueda i Bodadella.

L'Agència Catalana de l'Aigua ha destacat que les pluges de les últimes hores han permès augmentar l'aigua emmagatzemada als embassaments de Sau-Susqueda i de Boadella, de manera que pràcticament queda garantit el subministrament als conreus de la zona aquesta primavera. Ho ha explicat el delegat de l'ACA a Girona, Àlex Rocas, en una entrevista a l'informatiu Catalunya al dia - Girona de Catalunya Informació: "Jo crec que amb Boadella sí que ja podem dir que es garanteixen plenament tots els cabals de rec, s'haurà d'acabar de veure. I sembla, i tot apunta, que en el que són el Ter també es podran garantir tots els usos. Hem de pensar una cosa, tot just encara no hem començat la primavera, de fet, si bé és cert que portàvem una època de molt poca pluviometria, tot apuntaria avui que quedaran molt garantits tots els usos."
 
Àlex Rocas ha informat de l'estat de l'embassament de Sau-Susqueda, que ha passat del 48 al 60% de reserves, i el de Boadella, a l'Alt Empordà, gairebé arriba al 85%: "Hem passat del 4 de març en el sistema Ter, per tant vol dir Sau-Susqueda, d'estar de l'ordre d'un 48% a avui a estar a l'ordre tranquil·lament del 60%. I si parlem de Boadella, hem passat d'estar a un 43% el dia 4 de març a avui estar al voltant del 85%."
 
Els tècnics de l'Agència es desplacen avui a diferents punts per fer balanç dels danys, que en principi no es preveuen greus. Sobretot hi ha hagut inundacions d'alguns camps de conreu al Baix Ter: "En alguns trams sí que tenim una constància, que avui acabarem de confirmar, com pot ser a la plana del Baix Ter, alguns trams a la plana de Foixà, d'alguns camps que són molt baixos, que podrien haver quedat afectats per algun petit desbordament del Ter. Després tenim també al que és la plana del Baix Ter, a l'àmbit sobretot entre el Daró i el Ter, el fet que el Ter i el Daró baixessin amb molta aigua impedia el desguàs de les rieres i dels recs cap a aquests cursos, de manera que si hi ha hagut una inundació dels camps per acumulació de pluja en no poder drenar-se aquests, en la mesura que els cabals del Ter i del Daró baixin, tots aquests camps aniran drenant."
 
El riu Ter es va enfilar, ahir a la tarda, fins a 2'7 metres d'altura a la ciutat de Girona, i el Fluvià va arribar al llindar de perill dels 6'3 metres al nucli d'Esponellà, al Pla de l'Estany.
 
 
catradio.cat/girona
twitter.com/cati_girona
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut