DILLUNS, A LES 21.55

La segona part del cas Josep Talleda, l'"Espereu-me", a "Crims"

El dilluns 2 de març, a les 21.55, "Crims", dirigit i presentat per Carles Porta, emet el segon capítol del cas de Josep Talleda, també conegut com l'Espereu-me pels seus veïns de Sant Hilari Sacalm, un assassí en sèrie amb una llarga història criminal.

En el segon capítol del cas, Josep Talleda surt en llibertat després d'haver passat 10 anys de condemna a la presó per l'assassinat de la nena Montse Àvila. És l'any 2000. No triga gaire a trobar una feina a la farinera del Vallès Oriental i a refer la vida.

Tres anys més tard, el 2 d'abril del 2003, Talleda es presenta a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Girona amb el cos ple de cops i ferides, com si algú l'hagués apallissat, i explica que tres homes l'han agredit per robar-li la cartera. L'endemà hi torna i canvia completament la seva versió: qui el va agredir va ser el xulo de Vjollca Papa, una prostituta albanesa amb qui ell tenia relacions esporàdiques.

Però, és realment Josep Talleda, l'"Espereu-me", la víctima d'aquest atac? La investigació dels Mossos comportarà una resolució inesperada del cas. Talleda no només no va ser-ne víctima, sinó que es va inventar una rocambolesca història per amagar que havia estat ell qui havia degollat la Vjollca i n'havia amagat el cadàver durant uns quants dies al congelador.

Talleda va ser condemnat a 15 anys de presó per aquest assassinat i va morir als 71 anys mentre complia la condemna. A més, tot i que la policia no va aconseguir imputar-li el crim, es tenen molts indicis que Talleda també va matar Maria Teresa Rubio, la parella d'un dels seus companys de cel·la.

"Crims" s'emet els dilluns a TV3, a les 21.55.

tv3.cat/crims

twitter.com/crims_oficial

instagram.com/crims_oficial

Anar al contingut