La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, en marxa

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio continua en marxa des d'aquest matí. A les 18.25, ja s'han recaptat 2.891.662 euros per investigar l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

A les 8 del matí, els més matiners han seguit l'arrencada de La Marató a Catalunya Ràdio amb una edició especial d'"El suplement", dirigit i presentat per Ricard Ustrell. Els espais de debat, reflexió i divulgació sobre salut, solidaritat i cuina, les entrevistes a metges, investigadors i testimonis, les connexions amb Fira de Barcelona i amb activitats i les intervencions dels autors i intèrprets del disc i del llibre són alguns dels continguts d'aquesta Marató radiofònica que s'ha allargat fins a les 2 del migdia. 

A les 10.00, des del plató 1 de TV3, Helena Garcia Melero i Ramon Pellicer han donat el tret de sortida a un espai que, amb 15 hores en directe, combina la divulgació científica i la sensibilització sobre l'ictus i les lesions a la medul·la i el cervell amb l'entreteniment i les mostres de participació que arribaven de tots els punts de Catalunya. 

Des de primera hora del matí, La Marató ha aprofundit en conceptes mèdics relatius a l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals produïdes per un traumatisme, i ho ha fet a través d'entrevistes a metges i investigadors i d'accions visuals de gran valor divulgatiu. Així, per exemple, els espectadors han pogut entrar en un cervell gegant per veure les seqüeles que provoquen l'ictus i els traumatismes. També s'ha posat un èmfasi especial en la difusió de la campanya RÀPID, que permet detectar de  manera immediata els símptomes d'un ictus del qual, cada any, a Catalunya, se'n produeixen 13.000 casos.

El relat en primera persona de testimonis que han passat pel plató ha permès entendre com es conviu amb les seqüeles motrius, sensitives, cognitives, de la parla i de la comprensió que produeixen les lesions al cervell o a la medul·la i per a les quals actualment no hi ha cura. Testimonis de totes les edats, a qui els ha canviat la vida, han deixat palès que tothom hi està exposat. La participació de tots, de pacients, familiars i investigadors, ha fet evident la necessitat crucial de seguir investigant per trobar mètodes de prevenció de l'ictus, tractaments reparadors de la medul·la i el cervell, i, en definitiva, aconseguir que les persones afectades visquin més anys i millor.

Com sempre, l'entreteniment és un dels grans protagonistes de La Marató, a qui al llarg de les 15 hores en directe posa música "The Gramophone Allstars Big Band", que s'ha estrenat com a banda del programa oferint una particular fusió jamaicana i afromericana acompanyant la veu de Judit Neddermann. Els espectadors han pogut gaudir en directe de molts dels temes que sonen des de fa dues setmanes en el Disc de La Marató, que va exhaurir les 200.000 còpies editades i porta 18 dies consecutius com a número 1 a l'iTunes.

Les nombroses crides a la participació, protagonitzades per cares conegudes han animat durant tot el dia a trucar a La Marató. A la festa col·lectiva també s'han sumat els presentadors d'aquest any, Helena Garcia Melero i Ramon Pellicer, que han ballat al ritme de la música més animada i l'humor més esbojarrat en un videoclip on els acompanyen periodistes com Ariadna Oltra, Quim Masferrer, Carles Prats, Albert Om i Agnès Marquès, entre molts d'altres. Però La Marató ha superat fronteres i, des d'indrets emblemàtics d'arreu del món, els corresponsals han fet arribar el seu missatge de suport.

3.400 activitats per La Marató

La Marató 2016 ha comptat, de nou, amb el suport massiu i entusiasta de la societat, que aquest any ha organitzat un total de 3.427 activitats populars que s'han fet en més de 700 municipis catalans i alguns de fora de Catalunya. Durant les setmanes prèvies al programa, però molt especialment aquest dissabte i diumenge, Catalunya s'ha convertit en una immensa festa solidària per a La Marató, que ha implicat 1 milió de persones al voltant d'activitats molt diverses.

Amb connexions durant el matí i dues a la tarda, els espectadors de La Marató han pogut viure en directe l'ambient solidari i festiu que es respirava als actes repartits per tot el territori.

2.400 voluntaris atenent la solidaritat

Des de les quatre seus telefòniques de La Marató - Fira de Barcelona, Universitat de Lleida, Port de Tarragona i Palau de Congressos de Girona - 2.400 voluntaris atenen les de trucades que arriben al 905 11 50 50. En motiu dels 25 anys del programa, els voluntaris i les personalitats del món cultural, esportiu i polític que han passat per les seus, han pogut deixar el seu missatge en "L'Arbre de La Marató", una estructura que ha recollit desitjos i reflexions al voltant d'aquest projecte solidari que avui està d'aniversari. 

El partit de La Marató

Un any més, el clàssic partit de La Marató, celebrat al migdia al Miniestadi, ha enfrontat jugadors professionals amb actors, periodistes i cares conegudes de la televisió. La doctora Montserrat Bernabeu, cap de la unitat de dany cerebral de l'Institut Guttmann i mare de Gerard Piqué, ha estat l'encarregada de fer el xut d'honor que ha donat inici al partit. Hi ha participat els futbolistes Eric Abidal, Carles Puyol i Jesús Angoy, els pilots de motociclisme Marc i Àlex Márquez, el ciclista Purito Rodríguez, actors de "Merlí" i "La Riera", dels programes "Crackòvia" i "Polònia" i cantants com Ramon Mirabet. El partit ha acabat amb un empat a tres gols.

tv3.cat/marato

 

Anar al contingut