Ricard Ustrell
Ricard Ustrell
Diumenge, a les 8.00

La Marató comença a Catalunya Ràdio

Diumenge, a les 8.00, La Marató començarà a Catalunya Ràdio. Seran sis hores en directe, conduïdes per Ricard Ustrell, en un programa especial amb entrevistes i reportatges amb testimonis i especialistes al voltant de l'ictus, les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. El grup d'emissores de Catalunya Ràdio seguirà l'evolució del marcador durant tot el dia.

Des de primera hora del matí la sensibilització, la divulgació i l'entreteniment seran protagonistes de La Marató radiofònica i televisiva, que també inclourà actuacions dels grups que han participat al disc de La Marató i connexions amb poblacions catalanes que organitzen activitats solidàries.

Aquest diumenge, 18 de desembre, "El suplement" oferirà una programació especial per La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que començarà a les 08.00 repassant l'actualitat del dia. El programa viurà en directe moments clau de l'esdeveniment com l'obertura de les línies telefòniques, quan els oients ja podran trucar per fer donacions, i la primera actualització conjunta del marcador, coincidint amb la posada en marxa del programa a TV3.

La primera connexió amb Sant Joan Despí serà a les 8.30 amb la directora del programa de televisió, Àngels Molina, i els presentadors d'aquesta edició, Ramon Pellicer i Helena Garcia Melero. Tot seguit, a les 8.45, Ricard Ustrell entrevistarà el conseller de Salut, Antoni Comín, des dels estudis de Catalunya Ràdio, i a les 11.00, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, des de la Fira de Barcelona, una de les seus telefòniques de La Marató.

A les 10.15, Ricard Ustrell parlarà amb Núria Llorach, vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, i a les 11.30, entrevistarà Jaume Peral, director de TV3. El programa especial acabarà amb l'entrevista a Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató.  

La banda sonora del programa, la posaran músics que han participat al disc d'aquesta edició, com Ramon Mirabet, Clara, Cybee, Los Manolos, Paula Grande i Animal, que interpretaran en directe la seva cançó des de l'estudi d'iCat.cat. A més, a les 11.00, Ricard Ustrell conversarà amb Mónica Naranjo, la protagonista del videoclip de La Marató, que ha interpretat la primera versió en català de l'himne "Amazing Grace" per al disc de La Marató. El matí de diumenge, també es parlarà del llibre de La Marató amb Màrius Serra i Elisenda Roca, que han participat en aquesta edició.

A més, el programa explicarà diverses històries de persones afectades per ictus i lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, com el director de cinema Ventura Pons. També sentirà l'opinió d'especialistes com el doctor Antoni Dávalos, director clínic de l'Àrea de Neurociències de l'Hospital Germans Trias i Pujol; el doctor Àngel Chamorro, director de la Unitat Funcional de Patologia Vascular Cerebral de l'Hospital Clínic, i la doctora Ampar Cuxart, cap del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l'Hospital Vall d'Hebron. A més, el programa visitarà l'Associació Vallès Amics de la Neurologia per saber quins són els nous mètodes i tractaments en aquest àmbit.

Durant l'especial hi haurà diverses connexions amb la seu telefònica de la Fira de Barcelona; amb el Miniestadi, on es jugarà el partit de La Marató, i amb diverses poblacions catalanes on s'organitzen activitats populars per donar suport a aquesta iniciativa com ara Martorell, Mataró, Reus o Tarragona.

A més, durant tot el dia, els programes de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació seguiran, als butlletins informatius, el desenvolupament de La Marató i les actualitzacions del marcador. A la tarda i la nit, també n'informarà el programa esportiu del cap de setmana, "Tot gira", i "La transmissió d'en Puyal", que oferirà el derbi Barça-Espanyol.

 

catradio.cat

facebook.com/catradio

twitter.com/catalunyaradio

 

Anar al contingut