Javier Rey i Patrícia López Arnaiz protagonitzen "La cima"
Javier Rey i Patrícia López Arnaiz protagonitzen "La cima"
Estrena als cinemes

"La cima", amb participació de TV3, arriba als cinemes aquest divendres

"La cima", dirigida per Ibon Cormenzana i amb participació de TV3, s'estrena al cinema aquest divendres, 25 de març. El film, protagonitzat per Javier Rey i Patrícia López Arnaiz, narra el viatge emocional de Mateo i Ione, una aventura que els ajudarà a retrobar-se amb la vida i la natura per encarar el camí.

Abans, dimecres 23 de març, a les 20.00, tindrà lloc la preestrena de la pel·lícula als Cines Filmax Gran Via, a l'Hospitalet de Llobregat, on hi assistirà el director de la pel·lícula Ibon Cormenzana. "La cima" també s'ha pogut veure al Festival de Màlaga, a la Secció oficial a concurs.

Aquest divendres s'estrena als cinemes "La cima", la nova pel·lícula d'Ibon Cormenzana, amb la participació de TV3. La cinta està protagonitzada per Javier Rey ("El verano que vivimos") i Patrícia López Arnaiz ("Ane", per la qual va rebre el Goya a la millor interpretació femenina; "La hija").

La quarta pel·lícula dirigida per Ibon Cormenzana és una història sobre la companyonia, el coratge, la connexió amb la natura i la vida, el pes de les promeses i l'amor. "La cima" narra l'aventura d'Ione i Mateo durant el seu ascens a l'Annapurna, una de les muntanyes més perilloses del planeta, que els enfrontarà amb la natura i els ajudarà a reconnectar-se amb la vida.

"La cima" es va rodar en condicions extremes a causa de les baixes temperatures i la dificultat del terreny. Per fer el rodatge es va comptar amb l'ajuda de l'experimentat alpinista Jordi Tosas, així com amb un equip extra especialitzat en rodatges d'alta muntanya.

La pel·lícula parteix d'un argument original del mateix Cormenzana i està escrita per Nerea Castro (curtmetratges "Avalancha", "Zarpazo"). Altres membres de l'equip tècnic són Albert Pascual a la direcció de fotografia ("García y García", "Alegría Tristeza"); David Gallart al muntatge ("La abuela", "Way down", "Alegria Tristeza"); Paula Olaz a la música ("Nora", "Crónica de una tormenta"); Zaloa Ziluaga a la direcció d'art; Nerea Torrijos al vestidor (Premi Goya per "Akelarre"; "García i García"); Olga Cruz al maquillatge i perruqueria ("Alegría Tristeza" i Premi Goya per "Handia") i Fabiola Ordoyo en el disseny de so ("Mediterráneo", amb la participació de TV3; "Alegría Tristeza").

Ibon Cormenzana és conegut principalment per la seva faceta de productor, i ha tingut grans èxits amb títols com "Blancaneu", de Pablo Berger, i amb la col·laboració de TV3, pel qual es va alçar amb el Goya a millor pel·lícula; "Blackthorn", de Mateu Gil; "L'arbre de la sang", de Julio Medem, i "Madre", de Rodrigo Sorogoyen, entre d'altres. No obstant això, des dels seus inicis al món del cinema ha dirigit els seus propis projectes.

El seu primer llargmetratge, "Jaizkibel" (2001), participa en nombrosos festivals nacionals i internacionals i aconsegueix diversos premis, i la prestigiosa revista internacional Variety l'inclou com un dels joves directors a tenir en compte. El 2008 roda el seu segon llargmetratge, "Los totenwackers", distribuïda per Disney a Espanya i venuda a nombrosos països.

L'experiència adquirida després de col·laborar amb directors de prestigi en els darrers anys el motiva a emprendre el seu tercer llargmetratge, "Alegría Tristeza" (2018), protagonitzada pel dues vegades guanyador del Goya Roberto Álamo i l'actriu Manuela Vellés, i que, després de passar pel Festival de Sevilla, es va estrenar a cinemes de la mà de Filmax. A finals del 2020 inicia el rodatge del llargmetratge "La cima", un projecte molt personal protagonitzat per Javier Rey i Patrícia López Arnaiz que s'estrenarà als cinemes durant el 2022. Al llarg del 2021, a més, roda de manera independent el llargmetratge "Culpa", drama psicològic protagonitzat de nou per Manuela Vellés.

"La cima" és una producció d'Arcadia Motion Pictures, Aixerrota Films, LAZONA Producciones, Dorothy Films AIE, en coproducció amb Noodles Production, i compta amb la participació de Televisió de Catalunya i EITB.

Sinopsi

Mateo (Javier Rey) s'enfronta per primera vegada a la muntanya més perillosa del planeta, l'Annapurna, amb el repte d'arribar fins al cim i complir així una antiga promesa. Un accident durant l'ascens el deixa inconscient i greument ferit. Hores més tard és rescatat per Ione (Patrícia López Arnaiz), una alpinista experimentada que passa l'hivern en un refugi, sola i allunyada del món. Tot i que no entén les raons que han portat Mateo fins allà, Ione intentarà ajudar-lo a aconseguir la seva fita.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut