La CCMA defensa la programació dels mitjans públics malgrat les resolucions de la Junta Electoral

La vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach; el director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, i el director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la Corporació, Saül Gordillo, han comparegut aquest matí davant de la Comissió de Control de l'actuació de la Corporació al Parlament de Catalunya.

A la comissió, Núria Llorach, vicepresidenta de la CCMA, i Vicent Sanchis, director de TV3, han fet una defensa de la programació de la televisió pública en aquesta precampanya electoral, malgrat les resolucions de la Junta Electoral que, entre altres mesures, obliga els mitjans de la CCMA a compensar en dues hores la cobertura manifestació de Madrid del 16 de març. Finalment, serà el dissabte 13 d'abril que el PP, el PSC i Ciutadans tindran un espai per a la transmissió d'actes polítics d'aquestes formacions.

Llorach ha recordat que la televisió pública espanyola també va fer transmissió en directe d'aquella manifestació, convocada per més de 60 entitats i seguida per mitjans internacionals d'arreu del món. Malgrat això, Sanchis ha remarcat que el "linxament públic" i els recursos només s'han fet contra TV3: "Dos mitjans públics [TV3 i TVE] fan la transmissió del mateix esdeveniment i només es presenta recurs contra un d'ells... Això és fruit d'una obsessió". D'aquesta manera, Sanchis ha denunciat la "caricaturització i estigmatització de TV3 a partir de tòpics" i ha apel·lat, un cop més, a la responsabilitat dels líders polítics.

En aquest sentit, Sanchis ha volgut remarcar que "Des de TV3 ningú no ha dit "puta" a Inés Arrimadas", en referència a l'afirmació que el líder de Ciutadans, Albert Rivera, va fer al programa "El hormiguero" d'Antena 3 el passat 27 de març. Per aquest motiu, i tenint en compte que la CCMA s'ha desmarcat públicament i ha condemnat els comentaris insultants que s'han pogut fer des de perfils privats a les xarxes socials contra la líder de l'oposició a Catalunya, Sanchis ha anunciat la interposició de diferents querelles per calúmnia, injúria i incitació a l'odi contra el líder de Ciutadans.

Sobre la pròxima campanya per les eleccions al Congrés i el Senat, la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach, ha explicat que "el dimecres 24 d'abril TV3 i Catalunya Ràdio oferiran un debat en directe, a les 10 de la nit, moderat per Vicent Sanchis. També ha avançat que, de cara a la cobertura de la campanya per a les eleccions europees i municipals, es treballa en diferents formats per descentralitzar al màxim la informació i donar cobertura a tot el territori.

En un altre torn de respostes, Núria Llorach ha tractat també el compromís dels mitjans de la CCMA per incorporar completament la perspectiva de gènere, tant pel que fa als continguts com al funcionament intern de l'empresa: "Hem de seguir treballant contra la desigualtat i contra qualsevol tipus de discriminació".

Per la seva banda, el director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la Corporació, Saül Gordillo, ha qualificat Catalunya Música com una autèntica estructura d'Estat en la internacionalització de la música i la cultura catalana gràcies a l'activitat de l'emissora a través de la xarxa internacional UER: "Catalunya Música ha ofert 76 concerts l'any 2018 que han rebut 616 peticions d'emissió de diferents ràdios d'arreu del món, cosa que representa arribar a una audiència potencial d'11 milions de persones". Gordillo també ha valorat molt positivament els premis recents que han rebut diferents programes de Catalunya Ràdio: "Catalunya Migdia", "Tor, tretze cases i tes morts" i "Revolució 4.0".

ccma.cat

Anar al contingut