Dijous, a les 23.55

Jubilació, "realities" televisius i Pau Vallvé, a "Quan arribin els marcians"

Demà, a les 23.55, TV3 emetrà un altre capítol de "Quan arribin els marcians", el programa cultural en forma de càpsula del temps que s'envia a l'espai amb l'esperança que un dia algú la trobi i entengui els humans. La jubilació activa, la vigència dels "realities" televisius i el músic Pau Vallvé, protagonistes d'un nou capítol marcià

Acaba d'arribar al cinema "The Old Man and the Gun", la pel·lícula amb què Robert Redford, als 82 anys, ha decidit retirar-se de la interpretació. Diu però, que no es tanca les portes a continuar dirigint o produint. De la mateixa manera, Carme Ruscalleda ha tancat el Restaurant Sant Pau, però això tampoc vol dir que tanqui del tot la seva etapa professional. L'actor Ron Perlman, de la mateixa quinta de la cuinera i conegut per protagonitzar "Hellboy" o les sèries "Sons of Anarchy" i "La bella i la bèstia", no tanca la seva carrera, sinó que acaba d'inaugurar la seva pròpia productora cinematogràfica. Els marcians han de saber, doncs, que els humans tenim uns jubilats molt actius, com els que retrata l'escriptora Antònia Carré-Pons al llibre de relats "Com s'esbrava la mala llet", on els personatges continuen gaudint de la vida, més enllà de la feina.

Paca Tricio, la presidenta de la Unió Democràtica de Pensionistes d'Espanya, al seu torn, a l'assaig "La rebelión de los mayores", acabat d'editar, subratlla l'activisme polític creixent dels pensionistes, una rebel·lió amb arrugues, que no s'arruga.

El "reality" és un gènere televisiu que, a jutjar per les edicions que porten alguns dels programes més emblemàtics, no perd pistonada. Què tenen aquest tipus de programes que exposen els 360º de qui hi participa i posen davant dels nassos tot el que són i no són els humans? En parlaran Peter Weir, director de la mítica pel·lícula "El show de Truman", que ha celebrat 20 anys. També el músic i personatge televisiu Alfred Garcia, participant de la penúltima edició del programa "Operación Triunfo", que ha publicat el disc "1016", el seu número de càsting a OT i el filòsof i crític de televisió Joan Burdeus.

"Life vest under your seat" és el darrer disc de Pau Vallvé, el cinquè en la seva trajectòria en solitari, i el 16 de la seva carrera. Els marcians s'interessen per aquest espècimen que fa tots els papers de l'auca, toca tots els instruments. L'home que s'ho fa tot sol.

Per acabar el programa, la secció "Cap de setmana a la Terra" fa un seguit de propostes culturals perquè, si els marcians aterren avui mateix, puguin triar. Aquesta setmana les propostes són: el concert de Jacob Collier a Razzmatazz, a Barcelona; els concerts Vespres de la UB; l'obra "Mort a les cunetes", al Kursaal de Manresa, i l'exposició "Joaquim Chancho. En blanc i negre". Ana Mas Projects, a l'Hospitalet de Llobregat.

"Quan arribin els marcians" és un planeta en si mateix, és un lloc des d'on es pregunta per què passen les coses que passen i per què la gent fa el que fa. I n'estan convençuts: la cultura és a tot arreu.

tv3.cat/marcians

twitter.com/marciansTV3

instagram.com/marciansTV3

facebook.com/marciansTV3

 

Anar al contingut