Hereu deixa en mans del PSC la decisió de tornar a ser candidat a l'alcaldia

Jordi Hereu, que ha xifrat el cost total de la consulta en 2,7 milions d'euros, ha admès que hi ha hagut "massa errors de tipus tècnic" en la votació i que s'ha fet una "pregunta incorrecta en un moment incorrecte".

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha traslladat a la direcció del PSC la decisió de repetir com a candidat a les eleccions municipals previstes per d'aquí a un any, després dels resultats de la consulta sobre la Diagonal. Preguntat per Manel Fuentes al programa El matí de Catalunya Ràdio sobre si es tornarà a presentar, l'alcalde ha contestat: "Un es presenta si els companys del teu partit t'elegeixen com a candidat." Malgrat tot, Hereu ha explicat que encara no n'ha parlat amb el president Montilla perquè diu que el procés encara li queda lluny: "Jo li he explicat tot aquest procés com ha anat, però no hem parlat justament de cap..., de futuribles, que en aquests moments crec que no és el que tenim entre mans. Queden molt lluny encara aquests processos. I, per tant, jo li he de dir que jo sempre estic a disposició d'aquesta ciutat i que sempre m'arriscaré per aquesta ciutat."

Jordi Hereu, que ha xifrat el cost total de la consulta en 2,7 milions d'euros, ha admès que hi ha hagut "massa errors de tipus tècnic" en la votació i que s'ha fet una "pregunta incorrecta en un moment incorrecte". Per tot plegat, l'alcalde ha justificat la dimissió de Carles Martí: "Un 80 per cent és efectivament, molt més que dir ‘no canviarem ara la Diagonal'. És un missatge polític que jo interpreto però que també l'expresso d'una manera a mi em sembla que molt nítida i molt clara. El meu primer tinent d'alcalde (persona que és amic personal i la persona de més confiança) és la persona que jo li demano i ell accepta deixar el govern."

Preguntat per Manel Fuentes sobre les veus que demanen la seva dimissió per com ha anat la consulta, Jordi Hereu ha respost: "Nosaltres no estàvem decidint qui és l'alcalde de Barcelona, ahir. Estàvem decidint sobre el futur d'un carrer molt important, emblemàtic, de la ciutat de Barcelona. Ja hi ha un altre moment on es confronten projectes i models de ciutat, i equips i alcaldes. I, per tant, això passarà d'aquí a un any. Per tant, cal no confondre's." L'alcalde de Barcelona també ha confirmat que el regidor de Promoció Econòmica, Jordi William Carnes, serà el nou primer tinent d'alcalde, en substitució de Carles Martí.

Jordi Hereu ha admès que en aquesta legislatura el PSC ha perdut "dos grans actius", Carles Martí i Itziar González, però ha afegit: "Nosaltres som un projecte col·lectiu de gent, que creiem en uns determinats ideals i que seguim treballant per la ciutat de Barcelona."

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut