Dilluns, a les 21.55

"Guerra", últim capítol de "Xoc d'anhels 1918-1939"

Dilluns, a les 21.55, al 33, últim capítol de "Xoc d'anhels 1918-1939", la coproducció internacional que narra la història real d'homes, dones i nens que van viure el final de la Primera Guerra Mundial amb la il·lusió d'un nou futur més esperançador.

Cap. 8: Guerra

L'annexió d'Àustria al Reich alemany suposa un xoc gairebé irreversible per la doctora Wellspacher, que més endavant veurà el terrible abast de les conseqüències en el seu promès jueu. Mentrestant, Unity Mitford torna a Anglaterra per promocionar la suposada política de pau de Hitler. Qui també fa els possibles per evitar o mitigar el pitjor és Marcel Jamet amb una nova ocurrència: "Les nits calentes al búnquer". A la Unió Soviètica també es preparen per al conflicte imminent: Stepan és reclutat a l'Exèrcit Roig, però la complicada lògica d'aliances russa li jugarà una mala passada. Finalment, Pola Negri, cansada de fingir patriotisme, decideix refugiar-se a França i recuperar la seva veritable identitat.

"Xoc d'anhels 1918-1939", una producció internacional

11 de novembre del 1918. Finalment, ha acabat la Gran Guerra. Comença una nova era. Enmig del dol, la decepció i les pors neixen nous somnis i esperances, però també un nou odi…

"Xoc d'anhels 1918-1939" narra, durant 8 capítols, la història real d'homes, dones i nens que van viure el final de la Primera Guerra Mundial el 1918 amb la il·lusió d'un nou futur més esperançador. Entre ells, hi ha la jove soldat russa Marina Iurlova, l'actriu polonesa Pola Negri i el mariner alemany Hans Beimler.

A Europa, l'any 1918 marca l'inici d'un viatge a la incertesa. El món està en ruïnes i la pau propicia l'aparició de noves idees, noves esperances i nous projectes de societat. La visió d'una Europa pacífica i democràtica, tanmateix, contrasta, d'entrada, amb dues utopies molt més poderoses: el comunisme i el feixisme.

És de la guerra d'aquestes tres ideologies, del somni d'un món millor i més just, que parla aquesta sèrie televisiva, sempre a partir d'històries individuals tretes de diaris personals, cartes i memòries. Els protagonistes donaran vida a la història d'Europa amb totes les seves contradiccions mitjançant els seus somnis i pors, les seves passions i les seves decisions.

Una sèrie creada per Jan Peter, Frédéric Goupil i Jean-Louis Schlesser, i dirigida per Jan Peter i Frédéric Goupil (director també de "Les Revenants").

"Xoc d'anhels 1918-1939" és una coproducció internacional de LOOKSfilm (Gunnar Dedio), Grup IRIS (Nicolas Steil), Les Films d'Ici (Serge Lalou) amb Fortis Imaginatio per a ARTE i SWR, així com NDR, WDR, RBB, ORF, CT, SVT, TVP, Toute l'Histoire, YLE, BBC Alba, Radio Canada, NRK, DR, amb el suport de Film Fund Luxembourg, MDM, MFG, Creative Europe, CNC, la Procirep et l'Angoa, CUS, Région Grand Est, DMPA, SACEM, Sofitvciné & Cofinova. 

tv3.cat/33