"Gent normal" i "Extrema Catalunya", nominats als Premis Ondas Globals del Pòdcast

Els programes de Catalunya Ràdio "Gent normal", d'Adam Martín, i "Extrema Catalunya", de Jordi Borràs, han estat seleccionats als Premis Ondas Globals de Pòdcast, en la categoria de Millor pòdcast en Llengua Cooficial de l'Estat.

La tercera edició dels Premis Ondas Globals de Pòdcast ha nominat "Gent normal" i "Extrema Catalunya" entre els cinc treballs més destacats en una llengua cooficial de l'Estat durant el 2023. Els premis de PRISA Àudio i la Cadena SER han reconegut aquestes dues produccions en català que tracten en profunditat algunes de les màximes preocupacions dels darrers anys entre la ciutadania: la salut mental i l'auge de l'extrema dreta.

"Gent normal" és un pòdcast escrit i dirigit per Adam Martín i amb producció d'Esther Carmona que explora la relació que tenim com a societat amb la malaltia mental. Es tracta de vuit capítols dedicats a diferents trastorns i patologies mentals. Hi participen alguns dels psiquiatres i psicòlegs amb més prestigi del país, associacions i activistes de la salut mental, centres especialitzats i hospitals com l'Hospital Universitari de Bellvitge, l'Hospital Clínic de Barcelona, l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, l'Hospital Sant Joan de Déu o l'Hospital Universitari Santa Maria de Lleida. Sobretot, és d'un espai en què els mateixos malalts expliquen les seves històries, les seves pors i les seves esperances que s'acabi l'estigma per poder recuperar el seu lloc a la societat.

"Extrema Catalunya" és un pòdcast dirigit per Francesc Canosa i conduït per Jordi Borràs, que es proposa explicar la història de la Catalunya ultra entre la mort de Franco i fins a l'actualitat en 10 capítols. A conseqüència d'una Transició que no va fer net amb expressions polítiques de signe franquista, l'extrema dreta ha pogut mantenir unes estructures que li permeten sobreviure, en un principi, d'una manera marginal i, a partir del segle XXI, créixer com a reacció de les crisis econòmiques i del procés català, i que ha arribat a expressar-se a través de formacions polítiques amb representació al Parlament de Catalunya.

 

#GentNormalCatRàdio 

#ExtremaCatalunyaCatRàdio

Anar al contingut