Francesc Homs diu que el govern està determinat a celebrar la consulta el 9N, però que no serà fàcil

Ho ha dit en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', amb Mònica Terribas, el conseller de la Presidència i portaveu del govern.

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha dit que el govern està determinat a celebrar la consulta el 9-N, tot i reconèixer que no serà fàcil, ni senzill. Per Homs, la suspensió de la llei de consultes decidida pel Tribunal Constitucional és un obstacle més, però confia que serà provisional.
 
El conseller també ha anunciat que aquest matí els advocats de la Generalitat presentaran la petició d'aixecament de la suspensió de la llei i ha assegurat que aquesta petició "està molt ben fonamentada, és molt exhaustiva, argumenta plenament els motius pels quals el Tribunal Constitucional pot aixecar i ha d'aixecar, entenem, la suspensió. És molt sòlid el que plantegem, i utilitzant arguments del mateix Tribunal Constitucional".    
 
Homs també espera que el Constitucional es pronunciï sobre aquesta petició amb la mateixa rapidesa amb què han acordat la suspensió.
 
Si voleu escoltar l'entrevista sencera, podeu anar aquí:
 
Pel que fa a les mobilitzacions d'ahir a la tarda, i també en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, ha mostrat la seva satisfacció per la resposta ciutadana multitudinària davant dels ajuntaments d'arreu del país contra les decisions del Tribunal Constitucional sobre la llei de consultes i la convocatòria del 9-N. Carme Forcadell ha recordat que només és el tret de sortida de la campanya "Ara és l'hora" i ha declarat: "Estem molt satisfets perquè realment es va donar a tots els pobles de Catalunya, i això és un fet insòlit. Mai hi havia hagut una convocatòria arreu del territori que fos tan seguida."
 
D'altra banda, més de 900 ajuntaments catalans ja han aprovat mocions de suport a la consulta. Són gairebé tots els municipis del país, si es té en compte que n'hi ha 947. La xifra l'ha donada el president de l'Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d'Abadal, que s'ha mostrat molt satisfet pel suport municipal al 9-N. L'alcalde de Vic ha dit a El matí de Catalunya Ràdio que "el tema dels municipis, que hagin tingut també aquest èxit aprovant aquesta moció, manifesta el mateix: nosaltres som la primera expressió de la voluntat del poble, som les assemblees electes, els primers càrrecs públics que estem a tocar de la ciutadania i expressem amb aquesta moció que el poble de Catalunya vol votar".
 
Vila d'Abadal també s'ha mostrat convençut que, pel 9-N, sortiran voluntaris entre els treballadors públics: "És qüestió de posar-s'hi i trobarem la gent que farà el pas."
 
Si voleu escoltar l'entrevista sencera, podeu anar aquí:
 
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut