"Art i rebel·lia. Carles Fontserè a contracorrent"
"Art i rebel·lia. Carles Fontserè a contracorrent"
DILLUNS, A LES 19.00

Es presenta el documental "Art i rebel·lia. Carles Fontserè a contracorrent" a la Filmoteca de Catalunya

Dilluns, 4 de febrer, es presenta el documental d'Albert Abril "Art i rebel·lia. Carles Fontserè a contracorrent" a la Filmoteca de Catalunya, sobre el pintor, cartellista, escenògraf, fotògraf icònic de la Guerra Civil espanyola.

Dilluns, 4 de febrer, a les 19.00, es presentarà el documental "Art i rebel·lia. Carles Fontserè a contracorrent" a la Sala Laya de la Filmoteca de Catalunya. A l'acte hi haurà una breu presentació per part d'Albert Abril, director del documental, i Jordi Ambròs, productor executiu de TV3, i Ricard Planas, representant del Centenari Fontserè. El documental anirà seguit d'un cinefòrum.

Carles Fontserè va ser l'autor d'algunes de les icones més universalment conegudes de la Guerra Civil espanyola. Cartellista, pintor, escenògraf, fotògraf i figura controvertida de l'exili polític, que expressava sovint opinions políticament incorrectes, però fetes des de la total llibertat de pensament. Va opinar sobre les forces d'ocupació nazis a París, la crema d'esglésies per part dels anarquistes espanyols, el règim de Vichy, el bombardeig de la ciutat alemanya de Dresden, etc. Seguir la biografia de Carles Fontserè és entrar en el relat d'una vida apassionant i descobrir un artista de gran talent compromès amb la llibertat, que ens parla directament a càmera trencant-nos els esquemes i ajudant-nos a entendre una bona part de la història del segle XX.

"Art i rebel·lia. Carles Fontserè a contracorrent" és una producció de Films de l'Orient SL, amb la participació de TV3.

Ricard Planas

 

tv3.cat/documentals

Anar al contingut