Ernest Benach apel·la a la unitat de país per fer front a una sentència adversa sobre l'Estatut

Sobre el seu futur polític, el president del Parlament ha admès a Catalunya Ràdio que encara no té clar si es presentarà a les pròximes eleccions des de les llistes electorals d'Esquerra Republicana.

El president del Parlament, Ernest Benach, apel·la a la unitat dels partits polítics i de la societat civil catalana per afrontar una possible retallada de l'Estatut per part del Tribunal Constitucional. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Benach ha remarcat que és important que l'estat espanyol rebi un missatge clar d'unitat: "És indispensable que donem com a país, per tant, vol dir partits polítics però també societat civil, una lliçó d'unitat a l'estat espanyol, i que el missatge sigui aquest, que sigui inequívoc: aquí anem tots junts i hi anirem fins al final". El president del Parlament també ha dit que desitjaria que no hi hagués una sentència sobre l'Estatut, entre altres raons, perquè és una norma que el poble de Catalunya va aprovar en referèndum i que va passar per tots els filtres de constitucionalitat. Per tot plegat, sosté que som davant d'una situació "bastant kafkiana": "En el fons, aquí el qui ha és una valoració política, no jurídica sinó política, dels fets. I al final el que hi haurà serà una sentència més política que cap altra cosa. Llavors, davant de tot això, l'argument que tant de bo no hi hagués sentència, no ara, aquest dijous, que no n'hi hagués; punt, s'ha acabat. No ho sé, em fa l'efecte que això no serà".

El president del Parlament també ha parlat de la llei electoral. Benach ha assegurat que ha faltat molt poc perquè aquesta iniciativa tirés endavant: "Afirmo que la llei electoral ha estat a un punt de fer-se, ha faltat tan poc, tan poc, si ho mirem fredament i racionalment...". Segons Benach, aquesta falta d'acord respon al fet que "en determinats moments l'estratègia del curt termini, del partidisme, del màrqueting electoral, prima per damunt de l'interès de país i això és un drama".

Sobre el seu futur polític, Ernest Benach ha admès que encara no té clar si es presentarà a les pròximes eleccions des de les llistes electorals d'Esquerra Republicana: "És evident que hi ha d'haver eleccions, i, per tant, a partir d'aquí, jo ni tan sols sé si em presentaré". Preguntat sobre si li agradaria continuar com a president del Parlament, Benach ha admès que sí: "Evidentment. Aquest és un lloc des del qual, políticament, pots fer moltes coses. És un gran honor, una gran responsabilitat i m'ho he passat molt bé i he sigut feliç fent-ho. Però el futur sempre en política s'ha de plantejar amb extrema prudència". Benach ha afegit que si no continués en la política, li agradaria seguir treballant pel país des d'altres àmbits.

www.catradio.cat

Per escoltar l'entrevista sencera, clica el següent link:

http://www.youtube.com/watch?v=TKW7kFKvlaM
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut