"Els viatgers de la Gran Anaconda. Entrevistes escollides", de Toni Arbonès
"Els viatgers de la Gran Anaconda. Entrevistes escollides", de Toni Arbonès

"Els viatgers de la Gran Anaconda. Entrevistes escollides", el llibre per celebra els 25 anys del programa de Catalunya Ràdio

El programa de Catalunya Ràdio "Els viatgers de la Gran Anaconda" celebra el seu vint-i-cinquè aniversari amb l'edició del llibre "Els viatgers de la Gran Anaconda. Entrevistes escollides", un recull de 25 entrevistes fetes durant els 25 anys d'existència del programa.

"Els viatgers de la Gran Anaconda. Entrevistes escollides" és el llibre que firma Toni Arbonès, director i presentador del programa homònim de Catalunya Ràdio. Es tracta d'una obra publicada per Tushita Edicions, que recull una selecció de 25 entrevistes entre les emeses al programa durant aquests 25 anys i gairebé 1.000 programes emesos.

L'espai va començar a emetre's fa 25 anys, amb la idea de recórrer el món a través de converses amb viatgeres i viatgers i dibuixar-lo a partir de les seves observacions i vivències. Ara, aquesta selecció de 25 entrevistes s'ha fet tenint en compte que siguin representatives d'un ampli ventall de formes de recórrer i mirar-se el món.

El resultat és un recull d'experiències de viatgers i viatgeres, com Jaume Bartrolí, Ana Maria Briongos, Josep Maria Romero o Xavier Moret; de científics, com la professora Josefina Castellví; de periodistes, com Tomàs Alcoverro, Mònica Bernabé o Nico Valle; d'escriptors, com Josep María Espinàs, Collin Thubron o Albert Sànchez Piñol; de fotògrafs, com Oriol Alamany i Jordi Esteva; d'alpinistes, com Josep Manuel Anglada, Elisabet Vergés i Walter Bonatti;  d'aventurers, com Michel Peissel o Carles Santasusagna; d'esportistes, com Alba Xandri i Ricard Calmet; de la infermera Clara Valverde; de treballadors humanitaris, com Jordi Raich i Igor Barbero; de l'escultor Eudald Serra; de l'etòleg Jordi Sabater Pi; de la tatuadora Joan Catot o del metge Jaume Ollé.

El recull de converses acostaran el lector a maneres de ser i de fer diferents a la nostra, a través d'un recorregut per un feix d'escenaris diferents: la Polinèsia, l'Antàrtida, Haití, el Turquestan oriental, Síria, Bangladesh, el Tibet, Rússia, Somàlia, la Guaiana francesa, Socotra, l'Afganistan o Vanuatu en són uns quants.

"Els viatgers de la Gran Anaconda" fuig de la imatge estereotipada del món vist com a parc temàtic a què ens aboca la indústria del turisme de masses; fuig de visions gregàries i reduccionistes. El programa-llibre és una proposta per recórrer el món amb curiositat i respecte.

"Els viatgers de la Gran Anaconda. Entrevistes escollides" permetrà conèixer una mica més i entendre millor el món que compartim i les persones que l'habiten. Viatjar vol dir conèixer. Conèixer ens ajuda a entendre. Entendre ens ajuda a estimar i a comprendre qui som.

"Els viatgers de la Gran Anaconda" s'emet els dissabtes, a les 15.00.

catradio.cat/anaconda
facebook.com/anaconda
twitter.com/anaconda

Anar al contingut