El SX3 s'alia amb el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil per promoure la lectura en un moment de caiguda de la comprensió lectora

La tiktoker Maryam és la nova veu del SX3 per fomentar la vocació lectora i la prescripció literària, que s'ha presentat durant el lliurament dels premis Atrapallibres i Protagonista Jove a Manresa

Aquest matí, el Teatre Kursaal de la capital del Bages ha acollit l'entrega dels premis a les millors obres de literatura infantil i juvenil en català de l'any 2022, triades per un jurat literari format per 11.000 infants i joves lectors. Durant l'acte, s'ha donat a conèixer la nova veu de foment de la lectura i prescripció literària del SX3: la Maryam, una tiktoker amb prop de 2 milions de seguidors gràcies a les seves propostes literàries.

L'aposta per fomentar la vocació per la lectura de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) continua amb una nova acció del SX3, que s'ha presentat avui a Manresa, durant l'acte de lliurament dels premis Atrapallibres i Protagonista Jove, que promou l'IBBYcat - Consell Català del llibre Infantil i Juvenil. Aquests guardons tenen com a jurat 11.000 infants i joves entre 9 i 16 anys, que durant el curs llegeixen i voten les millors obres de literatura infantil i juvenil en català de l'any anterior.

Les obres guanyadores del 18è Premi Atrapallibres han estat "Els estels", de Jacques Goldstyn (categoria 9 anys); "Les bruixes de Brooklyn", de Sophie Escabasse (10 anys), i "L'Amy i la biblioteca secreta", d'Alan Gratz (11 anys). Pel que fa al 27è Premi Protagonista Jove, les obres guanyadores han estat "L'assassina de Venècia", de Pol Castellanos (categoria 12-14 anys), i "Els incendiaris", de David Cirici (14-16 anys).

Un cop lliurats els guardons d'aquesta edició, la cap de Continguts Infantils de TV3, Laia Servera, ha presentat la nova veu per al foment de la lectura i la prescripció literària del nou SX3: la jove Maryam, una tiktoker que ha aconseguit gairebé 2 milions de seguidors parlant de llibres. Ella mateixa ha agafat la paraula i de seguida s'ha guanyat la complicitat del públic omplia el Kursaal, amb 700 de nens i nenes d'arreu de Catalunya, mentre donava el tret de sortida a la pròxima edició dels premis i anunciava les obres finalistes per al 2024.

En un moment clau, en què s'ha fet públic el baix nivell de comprensió lectora d'infants i joves a Catalunya, la CCMA dona suport a aquests guardons, que promouen la lectura crítica i la formació literària per millorar la comprensió lectora, i incorpora la prescripció de llibres al SX3 per seguir fomentant la vocació per llegir.

L'acte ha comptat amb la participació dels autors i editors de les obres guanyadores dels premis Atrapallibres i Protagonista Jove 2023; de Marc Alabart, coordinador dels premis Atrapallibres i Protagonista Jove; de Lluís Zendrera, president de l'IBBYcat - Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, i de Laia Servera, cap de Continguts Infantils de TV3.

 

La CCMA aposta per la vocació lectora

La presentació de la nova prescriptora del SX3 s'emmarca en el conjunt d'accions de la CCMA per fomentar la vocació lectora entre els més petits i joves, juntament amb les seves famílies, com el llançament de la nova Superbiblioteca per Sant Jordi i la celebració de la Supernit en més de 200 biblioteques arreu del país.

La Superbiblioteca és un espai web creat pel SX3 que vol créixer i esdevenir un punt de trobada de totes les iniciatives i activitats dirigides als infants per promoure l'estima per la lectura. Aquest gran aparador de literatura infantil, de la mà de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana i el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, per Sant Jordi va incorporar noves recomanacions de llibres infantils i juvenils de diverses temàtiques i tipologies, agrupats per franges d'edat, amb l'objectiu d'oferir un acompanyament a les famílies per estimular l'hàbit de llegir.

La Supernit a les biblioteques, que al maig arribava a la tercera edició, va ser un èxit de convocatòria, amb 11.000 participants en més de 200 equipaments arreu de Catalunya. D'aquesta manera, va aconseguir un nou èxit de mobilització arreu del territori, en un esdeveniment multitudinari amb l'objectiu de fomentar la lectura entre els més petits, que neix de la iniciativa del SX3 i la CCMA en col·laboració amb la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya i el Departament de Cultura de la Generalitat

 

#NouSX3

SX3.cat

S3.cat

X3.cat

Anar al contingut