El govern afirma que algunes persones amb dependències moderades trigaran més a rebre ajudes

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que aquesta situació la provoca el fet que la Generalitat rebi menys diners de l'Estat que el que fixa la Llei de la Dependència

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha explicat al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que hi haurà persones dependents en grau moderat que tardaran més temps a rebre les ajudes que estan esperant. Recordem que ahir, després de la reunió amb tots els consellers autonòmics d'aquest departament, el govern espanyol va anunciar que calia redefinir la llei de la dependència i igualar les prestacions a totes les comunitats.

Cleries ha assenyalat que, a partir d'ara, possiblement hi haurà gent que trigarà més a rebre les prestacions: "S'hauria de buscar un sistema que podríem intentar pactar amb l'Estat. Dintre de les dependències moderades, busquem aquelles persones que tenen una situació de necessitat que no poden ser ateses a casa, és a dir, que els hem de donar un servei. Aquestes persones posem-les per davant i els donem aquest servei, i tots els que poden ser atesos a casa, que entrin una mica més lents en el sistema. Crec que és l'únic que ens queda."

El conseller de Benestar Social considera que "s'ha fet una llei de cafè per a tothom", una llei que l'Estat i l'executiu català han de finançar a parts iguals, però en què, de fet, l'any passat el govern espanyol va aportar només un 20 per cent dels diners, segons assenyala Cleries. El conseller ha dit: "La Generalitat té competència exclusiva. Ja ens la van trepitjar amb aquesta llei, però nosaltres tenim la voluntat de servir les persones i, sobretot, les que es troben en situació de més vulnerabilitat, com són les que estan amb dependència per una discapacitat o amb una malaltia mental. Nosaltres volem prioritzar això. Per tant, no parlem en cap cas d'abaixar el nivell de serveis i d'atenció a aquestes persones i estem posant-hi tota la fermesa negociadora."

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut