Xantal Llavina
Xantal Llavina
DISSABTE I DIUMENGE

El físic José María de Teresa explicarà al "Revolució 4.0" que, en el futur, es podrà connectar el cervell directament al mòbil

El "Revolució 4.0" de demà dissabte, 21 de maig, a partir de les 22.00 per l'antena de Catalunya Ràdio, tindrà com a convidat el físic i professor del CSIC José María de Teresa. Explicarà per què la neurotecnologia és una ciència disruptiva que, amb els seus avanços, canviarà la societat i la manera de relacionar-se de les persones.

Diumenge, 22 de maig, a partir de les 09.00 per la web i l'app de Catalunya Ràdio, Xantal Llavina conversarà amb l'economista Santiago Niño-Becerra sobre diverses qüestions d'actualitat.

José María de Teresa explicarà al "Revolució 4.0" de dissabte per què serà possible que, d'aquí no gaires anys, el cervell es pugui comunicar directament amb el mòbil, i fins i tot dues persones puguin parlar sense haver de fer servir el llenguatge. Detallarà com funciona la tecnologia que permet que un sensor desxifri i plasmi en una pantalla els senyals elèctrics que es generen quan es pensa alguna cosa. 

També dissabte, Carles Blanco posarà noms i cognoms a les millors start-ups del moment. Quines són? Per què ho són? Fins on podran arribar? I Núria Mora abordarà una qüestió d'actualitat: l'acolliment de nens i nenes que han hagut de marxar de casa seva a Ucraïna per culpa de la guerra. Són prop de cinc mil infants a qui s'ha escolaritzat. Finalment, Xavier Catasús presentarà ICardio, un aparell molt fàcil de fer servir que permet fer electrocardiogrames lluny d'un centre sanitari i que, per tant, pot salvar vides. 

Diumenge, Xantal Llavina entrevistarà l'economista Santiago Niño-Becerra sobre qüestions d'actualitat, com els horaris comercials de la ciutat de Barcelona, la rebaixa del preu de l'electricitat, l'edat d'emancipació dels joves o els salaris lligats a la productivitat. El publicista Jordi Urbea parlarà de dades. Quanta informació es pot acumular de les persones gràcies a la tecnologia? Joana Barbany donarà a conèixer una bona iniciativa: potenciar les dones TIC en un sector clarament emergent: el de la ciberseguretat. I Dani Pérez exposarà, des del punt de vista de la legalitat, les mesures reguladores que es posen en marxa en el sector de l'energia. Tancarà el  "Revolució 4.0" l'agenda digital, amb Pau Bartrolí 

 

Anar al contingut