El conseller del Banc d'Espanya, Guillem López Casasnovas, admet que el supervisor va fer una avaluació massa optimista de Bankia quan va sortir a la borsa

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Marta Romagosa, Casasnovas ha donat la raó al ministre d'economia, Luís de Guindos, que la setmana passada va criticar l'operació.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Marta Romagosa, el conseller del Banc d'Espanya, Guillem López Casasnovas, ha reconegut que la seva institució va fer una avaluació massa optimista de Bankia quan va sortir a la borsa. Casasnovas  ha destacat: "Ara el ministre de Guindos el que fa és reconèixer el que, de fet, va passar objectivament i ho diu en clau política. Ho sento, però crec que afina bastant la realitat."  

Casasnovas també recorda que si els inversors, tal com diuen els actuals gestors de Bankia, recuperen els diners que van posar, aquests diners surten del rescat. El conseller del Banc d'Espanya ha dit que  "si aquest excés de diners que té i que són aquests 3.000 milions i que diu que està disposat a tornar vénen de la mateixa font, resultarà que ho estarem pagant entre tots, primers els europeus i després els espanyols, a través de les despeses financeres d'aquest deute".

Guillem López Casasnovas assegura que el Banc d'Espanya ha salvat moltes altres entitats que estaven pitjor o igual que Bankia.

Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Guillem Lopez Casansovas, podeu anar aquí.

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/MatiCatradio  

ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut