Núria Picas
Núria Picas
Demà, a les 13.55

El col·lectiu LGTBI, a "Obrint plaça"

Demà, dissabte, 25 d'octubre, a les 13.55, TV3 emetrà un altre episodi d'"Obrint plaça", el programa presentat per Biel Duran i Aina Mallol, amb els comentaris de Carles Cortés a peu de plaça, que acosta el món dels castells al gran públic. En el capítol de demà, dissabte, el quinzè, el programa parlarà del col·lectiu LGTBI al món casteller.

El món casteller és un reflex de la societat. Per tant, també hi ha actituds i comentaris que poden ser ofensius per a castellers i castelleres que pertanyen al col·lectiu LGTBI. Dissabte al migdia, el programa d'actualitat castellera de TV3, "Obrint plaça", parlarà de la feina que fa la comissió LGTBI dels Castellers de la Vila de Gràcia. Per denunciar actituds que cal eliminar i per contribuir a visibilitzar i afavorir la inclusió de totes les persones, sigui quina sigui la seva orientació sexual. El programa també explicarà la història de la Sandra Vilaseva, una dona transsexual dels castellers de Barcelona.

I el Biel i l'Aina conversaran amb el crític de cinema Àlex Gorina i amb la corredora de cursa de muntanyes Núria Picas sobre la seva experiència personal a l'hora de fer pública la seva condició sexual, i de com encara queda molt  camí per recórrer per erradicar l'homofòbia i per visibilitzar i normalitzar el col·lectiu LGTBI en tots els àmbits de la societat.

"Obrint plaça" s'emet cada dissabte al migdia per TV3 i cada dijous a la nit pel 33. A banda, TV3 oferirà un resum de les actuacions de les sis diades més importants, i es podran seguir en directe per "streaming" a través del web TV3.cat. És una producció de Som* amb el suport de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

tv3.cat
tv3/obrintplaca/
Anar al contingut