Diumenge, la primera part del concert de cloenda de l'Any Manent, a "Diumenge, concert"
Diumenge, la primera part del concert de cloenda de l'Any Manent, a "Diumenge, concert"
Diumenge, a les 12.20

"Diumenge, concert" commemora l'Any Joan Manén

Diumenge, 28 de novembre, a les 12.20, "Diumenge, concert" oferirà el segon de tres programes dedicats a commemorar els 50 anys de la mort del compositor i violinista Joan Manén i Planas.

En aquesta ocasió el programa oferirà la primera part del concert de cloenda de l'Any Manent que va tenir lloc el 30 de setembre al Palau de la Música Catalana.

En aquest concert excepcional, enregistrat en dues parts, es podran escoltar dues de les obres del nou disc "Catalan Concertinos & Fantasias", els Concertinos de Manén i Migó, de la mà dels mateixos solistes que les han enregistrat. Completaran el programa tres cicles de cançons molt diversos: cançons populars harmonitzades per Manén, cançons originals de gran refinament sonor de Ricard Lamote de Grignon i l'estrena a Europa de "Four songs in red" de Migó, un cicle basat en el llibre "Testimoni de segona mà" de Svetlana Aleksiévitx.

"Diumenge, concert" oferirà la segona part d'aquest concert el diumenge 12 de desembre.

L'Any Manén a TV3

Aquest 2021 es commemora el 50è aniversari de la mort del violinista i compositor català Joan Manén, que va morir el dia 26 de juny del 1971 a la ciutat on va néixer, Barcelona.

El programa "Diumenge, concert" ofereix una sèrie d'enregistraments en col·laboració amb l'Associació Joan Manén, coincidint amb la commemoració d'aquest aniversari.

Joan Manén i Planas és un compositor i violinista barceloní que no ha format part fins ara del repertori habitual de les sales de concert del país. La història de Manén situa aquest músic en una de les carreres més brillants del panorama musical català i europeu del segle XX.

Manén ha estat un dels violinistes catalans amb una carrera de més prestigi internacional, amb més de 4.000 concerts arreu d'Europa i Amèrica. Considerat el successor natural del gran violinista navarrès Pablo Sarasate, la crítica alemanya va comparar la seva obra simfònica i operística a la de compositors com Richard Strauss o Gustav Mahler. Paral·lelament a la carrera de gran violinista virtuós, va tenir un ampli reconeixement com a compositor: les seves òperes van ser representades a Alemanya, Espanya, França i Finlàndia, i les seves obres simfòniques van ser interpretades per orquestres com la Filharmònica de Berlín i de Viena o l'Orquestra del Concertgebouw d'Amsterdam, dirigides per directors tan importants com Felix Weingartner, Fritz Reiner o Willem Mengelberg.

L'Any Manén és un dels esdeveniments aprovats aquest any pel govern de la Generalitat, el Departament de Cultura i la seva Comissió de Commemoracions dedicades a personalitats rellevants en l'àmbit de la cultura.

L'Associació Joan Manén impulsa i participa en l'organització de l'Any Manén, comissariat pel mateix president de l'associació, el pianista Daniel Blanch.

El programa

"Diumenge, concert" és la proposta musical nova dirigida i presentada per Àlex Robles Fitó, amb què col·laboren els principals centres musicals, els artistes i els organitzadors de concerts del país, per oferir una bona mostra de la producció i donar visibilitat al treball de músics i artistes. Els continguts del programa es poden consultar al portal de TV3 i els concerts emesos estan disponibles a tv3alacarta.

tv3.cat

Anar al contingut