Dijous, Catalunya Música transmetrà en directe el segon concert del cicle "El So Original" de Jordi Savall

El dijous 22 de desembre, a les 20.30.

Catalunya Música transmetrà des de les Drassanes Reials de Barcelona el concert "Heinrich Isaac, el gran mestre del Renaixement abans de la reforma protestant. Les Corts de Borgonya, dels Medici i de Maximilià I", que oferiran la Capella Reial de Catalunya, el Conjunt Hespèrion XXI i els finalistes de la Cinquena Acadèmia de Formació Professional de Recerca i d'Interpretació musical, dirigits per Jordi Savall. Aquest concert l'ha organitzat la Fundació Centre Internacional de Música Antiga (CIMA) i forma part del cicle "El So Original" i la temporada de música antiga de L'Auditori. Els comentaris de la transmissió, que compta amb el patrocini de l'Obra Social La Caixa, els farà Xavier Chavarria.

El segon concert del cicle "El So Original" homenatjarà un dels compositors més grans del Renaixement, nascut a Brabant: Heinrich Isaac, de qui l'any que ve es commemorarà el 500 aniversari de la mort. La seva producció i especialment el seu art del contrapunt ha arribat a fascinar els compositors contemporanis, sobretot Anton Webern, que va estudiar i prologar l'edició del 1909 del segon volum del seu "Choralis Constantinus". En el concert del dia 22 de desembre, Jordi Savall i els seus conjunts submergiran el públic en la vida d'aquest gran mestre de la polifonia i del contrapunt, i també en els principals moments de la història per als quals la seva música va ser escrita o interpretada.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut