Ludovic Morlot

Comencen les transmissions de la temporada de l'OBC a Catalunya Música

Diumenge, 2 d'octubre, a les 11.00, Catalunya Música oferirà en directe, des de L'Auditori de Barcelona, la sessió matinal del concert inaugural de la Temporada de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), amb dues veus importants de la lírica internacional: la nord-americana Audrey Luna i la britànica Carolyn Sampson, en el que serà el primer concert de Ludovic Morlot com a director titular de l'OBC. Interpretaran el cicle de cançons "Let me tell you" (Deixa'm explicar-te) del danès Hans Abrahamsen i la Simfonia n. 4 de Gustav Mahler. Els comentaris els farà Joan Vives, que encetarà així la dinovena temporada de transmissions del concert matinal de l'OBC a Catalunya Música.

La mort serà el fil conductor de la temporada de l'OBC que comença aquest cap de setmana a L'Auditori de Barcelona. Una temporada que arrenca amb una novetat important al podi de l'orquestra, la titularitat del francès Ludovic Morlot al capdavant de l'OBC. L'ímpetu, l'elegància i la intensitat de Ludovic Morlot li han valgut l'admiració d'espectadors i orquestres d'arreu. El francès serà el director titular de l'orquestra les pròximes quatre temporades i arriba a Barcelona amb la il·lusió de liderar un nou projecte artístic en el qual es potenciarà l'orquestra en l'entorn digital, els enregistraments discogràfics, les residències internacionals i el talent emergent.

En aquest concert inaugural de la temporada, l'OBC ha convidat dues grans veus de la lírica internacional, d'una banda la soprano nord-americana Audrey Luna per interpretar -per primera vegada a L'Auditori- el cicle de cançons "Let me tell you" (Deixa'm explicar-te) del danès Hans Abrahamsen; i de l'altra, la reputada soprano britànica Carolyn Sampson que interpretarà el lied final de la quarta simfonia de Gustav Mahler.

El cicle de cançons per a soprano i orquestra "Let me tell you" (Deixa'm explicar-te) va ser el segon encàrrec que la Filharmònica de Berlín va fer al compositor danès Hans Abrahamsen. La soprano Barbara Hannigan va estrenar l'obra a Berlín el 2013, amb un gran èxit. El recull explica la història d'Ofèlia en un relat escrit en primera persona per Paul Griffiths, reelaborat amb les mateixes 481 paraules del text que Shakespeare va dedicar al personatge d'Ofèlia en la cèlebre obra "Hamlet".

Completarà el programa la interpretació de la quarta simfonia de Gustav Mahler. Costa de creure que aquesta partitura, la més modesta de les simfonies del compositor austríac, causés un rebombori tan gran després de la seva estrena a Munic el 1901. La crítica va ser gairebé unànime a l'hora de condemnar una obra que van considerar una broma pesada, una sàtira dels valors artístics de la música austroalemanya, plena de bromes i paròdies grotesques. Però l'espiritualitat íntima i bellesa de la seva música, incompresa a la seva època, ens revela la imaginació inesgotable d'un compositor que va marcar la història d'aquest gènere.

La transmissió d'aquest concert estarà disponible durant un mes al web de Catalunya Música. 

 

#CatMúsica35anys 

Anar al contingut