RODATGE

Comença el rodatge de "Tabús" a l'Alt Empordà

Comencen les gravacions de "Tabús" en una casa de l'Alt Empordà. Al primer capítol, David Verdaguer ha convidat quatre persones amb diferents graus d'obesitat a passar una setmana amb ell i han parlat dels tabús al voltant d'aquest tema.

La producció, en col·laboració amb El Terrat, s'estrenarà la temporada 2019-2020, i aquestes setmanes s'han començat a gravar els primers episodis. El programa és una adaptació d'un espai amb molt d'èxit a la televisió pública belga, de trencar tabús sobre persones de qui se suposa que no hem de riure.

Presentat per l'actor David Verdaguer, a "Tabús" assumirà el repte de trencar tabús sobre persones de les quals se suposa que no hem de riure i que, per altra banda, no acostumen a rebre gaire atenció als grans programes d'entreteniment, com són les persones que tenen una discapacitat física, invidents o que pateixen una malaltia terminal.

En el primer capítol, els protagonistes expliquen com se senten, si hi ha estereotips al voltant de l'obesitat, si ells creuen que es confirmen o que cal trencar-los, i parlen de com consideren que els mira i els tracta la societat. Una setmana de convivència real on es comparteixen xerrades durant els diferents àpats del dia, i hi ha moments per conversar amb cadascun dels testimonis per conèixer la seva història personal i el seu punt de vista. També s'hi fan activitats, com ballar swing i bachata. 

El rodatge s'allargarà fins al gener. Dos mesos després, durant el mes de març, en David tornarà a reunir els seus hostes al teatre, amb amics, familiars i associacions relacionades amb cada tema tabú que tractem, i oferirà un monòleg d'humor sobre el que ha après durant la setmana de convivència.

"Tabús" és un format original belga emès a la televisió pública (Eén) i distribuït per Lineup Industries que s'ha convertit en l'estrena d'entreteniment més exitosa de la història del canal i on ha generat un impacte social molt positiu. A Bèlgica ha renovat per a una segona temporada, s'ha adaptat a Austràlia, Suïssa i el Canadà i altres territoris ja n'estan preparant la seva versió. El potencial del format també es reflecteix en el fet que està opcionat en 13 països.

"Tabús" ha estat nominat a un Premi Emmy Internacional en la categoria de millor "non-scripted entertainment" (programa d'entreteniment), premi que es farà públic dilluns vinent.

L'adaptació catalana de "Tabús" es rodarà al llarg d'aquesta tardor-hivern i constarà de nou programes que es podran veure l'any vinent.

tv3.cat