CiU s'oposa a l'ampliació del termini dels peatges per pal·liar les pèrdues d'autopistes espanyoles

El diputat de CiU al Congrés Pere Macias ho ha assegurat a Catalunya Ràdio davant la possibilitat que el govern espanyol nacionalitzi una desena d'autopistes que estan en perill de fallida.

El portaveu de CiU en la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats, Pere Macias, s'ha mostrat contrari a ampliar el termini dels peatges de les autopistes rendibles, com les catalanes i les valencianes, per compensar les pèrdues d'altres autopistes, la majoria madrilenyes, tal com estudia el govern central. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, el diputat de CiU ha rebutjat aquesta proposta davant la possibilitat que el govern de Mariano Rajoy nacionalitzi fins a una desena d'autopistes de l'estat espanyol que corren el risc de fer fallida: "Ja avanço que per al nostre grup aquesta és una solució que en cap cas pot ser acceptada".

Sobre la decisió de CiU d'aprovar, fa dos anys, l'aportació de 200 milions en crèdits a les empreses concessionàries d'aquestes autopistes que ara estan en risc de fallida, Pere Macias ha explicat que "el nostre discurs era dir: ‘Tot això d'acord però, paral·lelament, han de fer una mesura que és la que diu Europa, que és començar a pensar que a les infraestructures hi ha d'haver un pagament per ús' [amb altres fórmules de peatge]. Si feien possible això, òbviament, nosaltres fèiem possible la salvaguarda, la continuïtat d'aquestes empreses i que no haguessin d'anar al rescat públic, com hi hauran d'anar finalment ara".

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut