Catalunya Ràdio i iCat fm viuran des de la plaça de Catalunya de Barcelona el dia de Sant Jordi

La música en directe serà present durant tota la jornada en programes com El suplement i Generació digital i en les 3 hores de programació especial d'iCat fm, l'emissora que dissabte celebra el seu cinquè aniversari

Aquest dissabte 23, diada de Sant Jordi, Catalunya Ràdio farà una programació especial de cara al públic des de la plaça de Catalunya de Barcelona. Els programes El suplement, amb Tatiana Sisquella, Generació digital, amb Jordi Sellas i Albert Murillo, i iCat fm, el canal de difusió cultural del grup d'emissores de Catalunya Ràdio, s'emetran en directe des de l'estudi mòbil.
Els llibres i la música seran els grans protagonistes d'El suplement d'aquest dissabte. Durant el programa conduït per Tatiana Sisquella, que començarà a les nou del matí i s'acabarà a les dues del migdia -una hora més del que és habitual-, passaran diferents convidats que presenten llibres en aquest Sant Jordi com Ramon Solsona, Jordi Cabré, Jordi Puntí, Núria Amat, Albert Espinosa, Isabel Clara Simó i Najat El Hachmi. Els oients d'El suplement podran veure en directe les actuacions musicals de Gerard Quintana, Pere Tapias, Gertrudis, La Pegatina, Natxo Tarrés i Las Divinas.
El programa inclourà connexions amb les unitats mòbils dels serveis informatius de l'emissora desplaçades tot el dia a diferents punts de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Visitarem els indrets més significatius on els escriptors acostumen a firmar els seus llibres en aquesta jornada tan especial. A Barcelona hi haurà unitats mòbils al Palau de la Generalitat per l'habitual recepció política i la benedicció de roses, a la Rambla de Catalunya, un dels centres neuràlgics de la jornada, i també als voltants de la Sagrada Família, on el govern ha convocat un acte de solidaritat per recordar les víctimes del terratrèmol del Japó.
Entre les quatre i les sis de la tarda, Generació digital també s'emetrà en directe des de la plaça de Catalunya de Barcelona. El programa, presentat per Jordi Sellas i Albert Murillo, oferirà les actuacions dels grups Palance, The Free Fall Band i Teràpia de Shock, que interpretarà la cançó de la sèrie de TV3 Polseres vermelles. L'espai de Catalunya Ràdio dedicat a l'oci digital instal·larà pantalles perquè els oients puguin jugar i puguin guanyar videojocs i fins i tot una consola.
Durant tot el dia de Sant Jordi, Catalunya Informació també farà un seguiment exhaustiu de la jornada. Cada mitja hora hi haurà connexions amb les unitats mòbils situades als punts on estan previstes les activitats més destacades. El canal de 24 hores de notícies seguirà en directe la recepció institucional del palau de la Generalitat, l'acte de solidaritat amb el Japó, i connectarà amb els punts de referència de la jornada a les principals ciutats catalanes. Durant tot el dia hi haurà entrevistes, reportatges per informar de manera àmplia i puntual de les activitats més destacades.
5 anys d'iCat fm
El dia 23 d'abril iCat fm celebra el seu cinquè aniversari. Per aquest motiu, l'emissora farà aquest dissabte una programació especial. De les 6 de la tarda a les 9 del vespre passaran per l'estudi mòbil de l'emissora els realitzadors dels principals programes del canal com Albert Puig, Jordi Tenas, Albert Miralles i Josep Martín, entre d'altres. Hi haurà actuacions en directe d'alguns dels grups més representatius de l'escena musical independent catalana com Joan Colomo, Mine!, La increïble història de Carles Carolina, Le Petit Ramon, Quart Primera i Fernando Alfaro. ICat fm entrevistarà el cantant Roger Mas i el poeta Francesc Bombí-Vilaseca, que presentaran el llibre La pell i l'os.
El dia abans, el divendres 22, El matí de Catalunya Ràdio conversarà amb Albert Miralles, realitzador de Cabaret elèctric, i amb Montse Virgili, la presentadora anterior d'aquest espai d'iCat fm, per parlar del seu cinquè aniversari. El mateix divendres al vespre, entre les vuit i les deu del vespre, s'emetrà un programa a Catalunya Ràdio commemoratiu dels cinc primers anys d'aquest canal de promoció cultural.
Anar al contingut