Catalunya Música transmet el concert d'Isabelle Faust des de la catedral de Saint David de Gal·les

El concert de la violinista alemanya s'oferirà demà divendres, a les vuit del vespre.

El divendres 3 de juny, a les vuit del vespre, Catalunya Música transmetrà el concert d'Isabelle Faust i l'Orquestra Nacional de la BBC del País de Gal·les que, dirigits per Jac van Steen, interpretaran obres de Franz Schubert, Jean Sibelius i Johannes Brahms. Un concert que es farà a la catedral de Saint David de Pembrokeshire, a Gal·les. La transmissió anirà a càrrec de Xavier Chavarria.

La violinista alemanya Isabelle Faust és una de les intèrprets més sol·licitades tant com a solista com a intèrpret de cambra. Ha actuat amb les millors orquestres del món (com la Simfònica de la BBC i la Filharmònica de Munic) i sota la batuta dels directors de més prestigi, com Claudio Abbado i Mariss Jansons. La crítica especialitzada ha destacat la tècnica depurada i la refinada musicalitat d'Isabelle Faust. La sentirem interpretant un dels pilars del repertori de l'instrument: el Concert per a violí i orquestra en re major, op. 77, de Johannes Brahms.

El concert també inclou una de les obres més cèlebres de Franz Schubert, la Simfonia n. 8 en si menor, Inacabada, D 759, que data del 1822, any en què la Societat Musical Styrie va acollir el compositor vienès com a membre d'honor. Com a mostra d'agraïment, Schubert va prometre a l'entitat una simfonia, però només en va arribar a compondre els dos primers moviments. Per això la Vuitena simfonia es coneix com la Inacabada.

Completarà el concert la Simfonia n. 7 en do major, op.105, de Jean Sibelius. Aquesta última simfonia del compositor finès es va estrenar a Estocolm, el 1924, i consta d'un únic moviment. El director d'orquestra Serge Koussevitzki va dir que per la seva espiritualitat es podia anomenar aquesta simfonia el "Parsifal finlandès".

catmusica.cat
catradio.cat
Anar al contingut