El director Alan Gilbert (Foto: Peter Hundert).
El director Alan Gilbert (Foto: Peter Hundert).
DIJOUS, A LES 19.30

Catalunya Música transmet el concert d'Alan Gilbert i l'Orquestra Filharmonia de l'Elba amb un programa dedicat a Haydn

Dijous, 19 de setembre, a les 19.30, Catalunya Música connectarà amb la Laeiszhalle d'Hamburg, per transmetre en directe un dels concerts de la Temporada de l'Orquestra Filharmonia de l'Elba NDR, dirigida per Alan Gilbert, que interpretaran les simfonies número 48 i 99 i la Simfonia concertant en Si b M de Franz Joseph Haydn.

Els comentaris d'aquesta transmissió els farà Eulàlia Benito.

La Laeiszhalle d'Hamburg es va inaugurar el 4 de juny del 1908 com la sala de concerts més gran i moderna d'Alemanya. Es va construir per iniciativa del propietari de la companyia naval d'Hamburg: Carl Heinrich Laeisz. Des d'aleshores, el seu escenari ha acollit les figures més rellevants del món musical: Richard Strauss, Sergei Prokófiev, Igor Stravinski o Paul Hindemith hi ha interpretat o dirigit les seves pròpies obres. L'Orquestra Filharmonia de l'Elba NDR hi acostuma a fer concerts, ja que està gestionada per la mateixa empresa que la gran sala estrenada recentment: la Filharmonia de l'Elba.

El concert que transmetrà Catalunya Música de la Temporada de l'Orquestra Filharmonia de l'Elba NDR, estarà dirigit per Alan Gilbert, que n'és director titular des d'aquesta temporada 2019-2020 i en les pròximes quatre temporades, interessat a unir tradició i modernitat, l'antic i el nou, els intèrprets i el públic.

La Laeiszhalle és l'escenari perfecte per acollir un programa sobre Haydn, de la mà de Gilbert al capdavant de l'orquestra hamburguesa, que inclou tres simfonies del centenar llarg que va arribar a compondre. La primera, la número 48 coneguda com la "Maria Theresia" perquè durant molts anys es va creure erròniament que Haydn l'havia compost per la visita de l'emperadriu Maria Teresa. Després, dues simfonies de l'últim període: la Simfonia concertant en Si bemoll M, que incorpora quatre instruments solistes. En aquest cas són solistes de l'orquestra de l'Elba: Roland Greutter, violí; Christopher Franzius, violoncel; Paulus van der Merwe, oboè i Volker Tessmann, fagot. L'última simfonia que se sentirà serà la número 99, una de les simfonies londinenques, que Haydn va compondre a Viena preveient la segona visita a Londres.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut