Vadim Kholodenko
Vadim Kholodenko

Catalunya Música ofereix en directe el concert de l'OBC amb el pianista Vadim Kholodenko, des de L'Auditori

El diumenge 28 de gener, a les 11.00 h, Catalunya Música oferirà en directe, des de L'Auditori de Barcelona, el concert del pianista Vadim Kholodenko i l'OBC dirigida per Diego Martín-Etxebarría que interpretaran obres de Jesús Torres, Serguei Rakhmàninov i Piotr Ílitx Txaikovski. Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Joan Vives.

L'últim concert de gener de la temporada de l'OBC tindrà dos al·licients: la direcció musical de Diego Martín-Etxebarria, director format a l'ESMUC que ha triomfat últimament al Japó i la presència com a solista de Vadim Kholodenko. Aquest pianista ucraïnès és conegut pel públic català perquè va guanyar el tercer premi al 58è Concurs Internacional Maria Canals. Kholodenko destaca per ser un dels intèrprets més hàbils tècnicament de la seva generació. A més d'aconseguir el Tercer Premi al Concurs Maria Canals té un palmarès amplíssim on també hi trobem la medalla d'or i tots els premis especials del Concurs Internacional de Piano Van Cliburn del 2013.

Actualment, aquest pianista ucraïnès està desenvolupant una exitosa carrera internacional amb concerts arreu d'Europa, Àsia i Amèrica del Nord. A L'Auditori de Barcelona interpretarà un dels concerts més populars del repertori: el Concert per a piano n. 2 op. 18 de Serguei Rakhmàninov, que és ple de melodies romàntiques. A més, la vetllada també permetrà sentir la Cinquena simfonia del compositor rus Piotr Ílitx Txaikosvki i l'OBC oferint la primera audició de l'obra "Tres pinturas velazqueñas" del compositor espanyol Jesús Torres, que el 2015 va guanyar la vuitena edició del Premi de Composició de l'Associació Espanyola d'Orquestres Simfòniques-Fundació BBVA.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut