Barbara Hannigan (Foto d'Elmer de Haas / Ràdio Sueca)
Barbara Hannigan (Foto d'Elmer de Haas / Ràdio Sueca)
Demà 6 de març, a les 19.00

Catalunya Música ofereix en directe el concert de la cantant i directora Barbara Hannigan i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca, des d'Estocolm

Aquest concert forma part de la programació especial "Dones en la música" que ofereix l'emissora, del 2 al 8 de març, per destacar i posar en valor el talent de les dones dins el món de la música. Els comentaris de la transmissió aniran a càrrec d'Eulàlia Benito.

Divendres 6 de març, a les 19.00, Catalunya Música transmetrà en directe des del Berwaldhallen d'Estocolm el concert de la soprano i directora d'orquestra canadenca Barbara Hannigan que presenta la suite del ballet "Pulcinella", d'Ígor Stravisnky, amb l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca i alguns dels joves talents del programa "Equilibrium".

Hannigan visita novament el Berwaldhallen d'Estocolm, després de l'èxit obtingut el 2017. Aquesta vegada el tema principal és la suite del ballet "Pulcinella", d'Ígor Stravinsky, que interpretarà al costat de tres solistes del programa "Equilibrium Young Artists": la mezzosoprano polonesa, Marta Świderska; el tenor britànic James Way i el baix-baríton cubà, Antoin Herrera-Lopez Kessel.

El concert començarà amb la suite orquestral "Music for the Theatre", d'Aaron Copland. El compositor nord-americà es va inspirar en el jazz i el blues. L'obra no va néixer fruit de cap peça teatral, sinó com el mateix Copland va reconèixer: "La música semblava suggerir una certa atmosfera teatral, així que vaig escollir el títol després de de desenvolupar la idea en cinc moviments curts".

L'obra que tancarà la primera part del concert serà la Simfonia n. 90 en Do, Hob. I:90, de Franz Joseph Haydn. Després de l'èxit de les conegudes Simfonies de París, Haydn va rebre un nou encàrrec.

A la segona part, l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca i els tres joves cantants, dirigits per Barbara Hannigan, interpretaran la suite del ballet "Pulcinella", d'Ígor Stravinsky.

El New York Times ha dit de Barbara Hannigan que en les seves actuacions "construeix una espècie d'autoconsciència postmoderna; són mons privats, dissenyats per satisfer artísticament, intel·lectualment  i emocionalment el públic i a ella mateixa."

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes al web de Catalunya Música.

catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut