Thomas Zehetmair
Thomas Zehetmair

Catalunya Música ofereix el concert de l'OBC amb el violinista Thomas Zehetmair com a solista

El diumenge 25 de febrer, a les 11.00, Catalunya Música oferirà en directe, des de L'Auditori de Barcelona, el concert del violinista Thomas Zehetmair i l'OBC dirigida per Jan Willem de Vriend, que interpretaran obres de Franz Schubert, Ludwig van Beethoven i Ferran Sor.

Els comentaris de la transmissió d'aquest concert, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Joan Vives.

Les millors obres per a violí són algunes de les protagonistes de l'actual temporada de l'OBC i, el cap de setmana del 23 al 25 de febrer, l'orquestra, dirigida per Jan Willem de Vriend, ha convidat el prestigiós violinista austríac Thomas Zehetmair, que afrontarà la interpretació del Concert per a violí op. 61, de Ludwig van Beethoven. En un principi el concert l'havia d'interpretar la violinista noruega Vilde Frang, però fa només unes setmanes va cancelar els seus compromisos amb L'Auditori de Barcelona a causa d'un període molt complicat de concerts que l'ha portada a reduir la seva activitat per motius de salut.

Thomas Zehetmair sempre aconsegueix una gran acollida internacional no només com a solista, sinó també com a director i com a intèrpret de cambra, per això és una de les personalitats musicals més destacades de l'actualitat. Al llarg de la seva carrera ha enregistrat repertori de totes les èpoques i amb els seus àlbums ha aconseguit múltiples premis. Precisament, entre les obres que ha gravat, hi trobem el Concert per violí op. 61 de Beethoven, que va editar amb el segell Decca. El concert de Beethoven és una de les obres clau del repertori dels millors violinistes i es va estrenar el 23 de desembre del 1806 al Theater an der Wien.

A més del concert, l'OBC interpretarà l'Obertura en Do major D591, op. 70, que és l'última de les tres obertures que Franz Schubert va compondre el 1817 i la suite de "Cendrillon" (Ventafocs), que és el ballet més conegut del guitarrista i compositor català Ferran Sor. És una versió del conte de la Ventafocs, que es va estrenar a Londres el 1822, l'any següent, a París, i el 1824 es va interpretar per primera vegada a Moscou per inaugurar el Teatre Bolxoi, tenint com a coreògrafa i primera ballarina Félicité Virginie Hullin, que era la dona de Ferran Sor.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant 15 dies als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut