Acord entre la CCMA i l'Associació per a la Difusió del Folklore (ADIFOLK)

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'Associació per a la Difusió del Folklore (ADIFOLK) han firmat un acord de col·laboració per tal de difondre i promoure les activitats programades per l'ADIFOLK.

Aquest acord s'emmarca en la missió de la CCMA de difondre i promoure la cultura i la llengua catalana i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i els festivals més rellevants del país, a través de la col·laboració amb aquelles institucions que treballen per al foment de la cultura, l'educació, la creació i la innovació. En concret, l'acord referma el compromís de la CCMA amb el món de la sardana i la cobla.

Segons aquest acord, que té una durada de dos anys, la CCMA difondrà les activitats programades en relació amb l'Aplec Internacional, les Jornades Folklòriques de Catalunya i la Diada d'ADIFOLK a Perpinyà a través de qualsevol dels seus canals i continguts. A més, els mitjans de la CCMA i l'ADIFOLK intercanviaran informació i col·laboraran en la realització d'accions especials que es puguin dur a terme conjuntament i que siguin d'interès mutu d'acord amb les missions i objectius de les dues entitats.

Aquest any, ADIFOLK és un dels organitzadors del 30è Aplec Internacional 2017, que tindrà lloc a Ostrava, a la República Txeca, del 30 de juny al 2 de juliol. El programa "Mans" de Catalunya Ràdio hi serà per explicar tot el que passi durant la celebració de l'Aplec.

L'any 1988, amb l'objectiu de donar a conèixer arreu d'Europa la cultura popular catalana, s'organitza la primera edició de l'Aplec a Amsterdam, amb el nom de l'Aplec Internacional de la Sardana, que més tard va afegir al seu programa la Mostra de Grups Folklòrics. L'any 2012, coincidint amb el seu 25è aniversari, va passar a denominar-se l'Aplec Internacional.

Any rere any, un tast de la nostra cultura popular i tradicional, encapçalada per la dansa més emblemàtica, la sardana, viatja fora del país. Cada edició de l'Aplec Internacional compta amb la participació de més de 20 grups folklòrics del territori, cosa que representa un total aproximat de 500 actuants, als quals encara cal sumar els més de 1.000 acompanyants que també formen l'expedició catalana. A més, també els acompanyen grups de la ciutat que acull l'Aplec, potenciant l'intercanvi de coneixements i cultures.

L'ADIFOLK és una entitat sense ànim de lucre, declarada d'utilitat pública l'abril del 2012, que té com a objectiu fonamental potenciar i dinamitzar la cultura popular del nostre país i també donar a conèixer a Catalunya el folklore d'altres indrets del món, mitjançant diferents intercanvis culturals. L'entitat pertany a CIOFF (Comitè Internacional d'Organitzadors de Festivals Folklòrics –reconegut amb la categoria d'Estatus B per la UNESCO-) i entre les activitats que porta a terme destaquen les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya i l'Aplec Internacional.

ccma.cat

Anar al contingut