Fina Brunet, reportera del capítol "Accidents de cotxe".
Fina Brunet, reportera del capítol "Accidents de cotxe".
Dimecres, a les 21.55

Com actuar davant d'un accident de cotxe, a "Quèquicom"

Dimecres, 25 de setembre, a les 21.55, "Quèquicom", el programa de divulgació científica del 33, emetrà "Accidents de cotxe", un reportatge de Fina Brunet i Roger Caubet, que l'any passat va guanyar el Premi Periodístic de Seguretat Viària. En aquest documental s'explica, per exemple, com es pot sortir d'un cotxe que queda cap per avall, com cal descordar el cinturó de seguretat sense lesionar les cervicals o quina és la millor manera de frenar el cotxe en sec.

Miquel Bort, caporal dels Mossos de Trànsit, ha fet de la lluita contra els accidents una croada personal. Ell va perdre un germà a la carretera. Aprofitant la seva experiència professional i personal ajuda les víctimes i aconsella els conductors per evitar riscos al volant.

Fina Brunet surt de patrulla amb ell, ha seguit amb l'equip de l'Àrea Central d'Investigació d'Accidents dels Mossos d'Esquadra tots els passos per reconstruir un accident i ha fet un curs de conducció al circuit de Can Padró.

Les noves tecnologies de l'automòbil ajuden el conductor a respondre amb més seguretat als ensurts a la carretera i milloren notablement la seguretat.

Els accidents de trànsit deixen moltes víctimes mortals a la carretera i ferits de gravetat. Josep Roca, agent de policia local, era en un mal lloc en un mal moment per haver volgut anar més de pressa del compte. Ara tetraplègic, en Josep ens explica la seva experiència i com lluita contra els accidents.

Aquest reportatge, que es va estrenar el 3 de maig del 2017, va ser seleccionat en la XVI edició dels Premis Periodístics de Seguretat Viària, que atorga la Fundació Línea Directa.

"Quèquicom", el programa de divulgació científica del 33, s'emet cada dimecres a les 21.55.

tv3.cat/quequicom
facebook.com/quequicom
@quequicom33

Anar al contingut