Premis Gaudí
Premis Gaudí
Diumenge

3Cat amb els premis Gaudí

La gala de lliurament dels XVI Premis Gaudí, que se celebra diumenge 4 de febrer, es podrà seguir en directe a TV3 i a la plataforma 3Cat, després del "TN vespre", amb els comentaris d'Ismael Martín i Carolina Rosich, i a Catràdio i iCat, a partir a les 20.30, en un programa especial amb l'equip de "La finestra indiscreta", liderat per Àlex Gorina.

Àlex Gorina, amb Alfons Gorina, Marc Garriga i Montse Pujol faran el seguiment de la catifa vermella per a Catràdio i iCat i l'equip del "Tot es mou" amb Sara Loscos, Míriam Riau, Júlia Peguera i Georgina Arnau per a TV3 i la plataforma 3Cat.

Aquest diumenge 4 de febrer, el CCIB (Centre de Convencions Internacional de Barcelona) acollirà la gala de lliurament dels XVI Premis Gaudí, una producció de Focus per a l'Acadèmia del Cinema Català, dirigida per Oriol Faura, que reconeixerà les millors pel·lícules de l'any 2023 en vint-i-cinc categories.

Conduïda i escrita per les humoristes Maria Rovira i Ana Polo, creadores del pòdcast Oye Polo, serà un homenatge a l'espectador, protagonista d'una festa emocionant i reivindicativa, plena d'humor feminista.

A les 19.15 arrencarà la catifa vermella, per la qual passaran finalistes, lliuradors i lliuradores, actuants i les màximes autoritats presents a la cerimònia. El seguiment de la catifa vermella serà conduït per l'equip del "Tot es mou": Sara Loscos, Míriam Riau, Júlia Peguera i Georgina Arnau, amb la direcció d'Oriol Talon Torner i la realització de Dani Pons Dies.

Amb 1.400 convidats, la gala començarà a les 22.00 i s'allargarà fins a les 00.30. Es podrà seguir en directe a TV3 i a la plataforma 3Cat, després del "TN vespre", amb els comentaris d'Ismael Martín i Carolina Rosich per als telespectadors. La direcció de la retransmissió de la Gala va a càrrec d'Antoni Juanet, amb realització de Xavier Garasa i producció de César Fernández.

La Gala també es podrà seguir per les antenes de Catràdio i d'iCat en emissió simultània des de les 20.30 i fins que acabi la gala, en un programa especial que lidera l'Àlex Gorina i el seu equip de "La finestra indiscreta", amb el suport del departament d'informatius de Catràdio.

Des de les 20.30 i fins les 22.00 que arrenca la Gala, aquest programa especial parlarà amb nominats, Acadèmia del Cinema, institucions i personalitats del món del cinema presents a la catifa vermella i a la sala del Centre de Convencions (CCIB) del Fòrum de Barcelona. Serà una hora i mitja on Àlex Gorina, amb Alfons Gorina, Marc Garriga i Montse Pujol des de la catifa vermella i Marta Vives a la sala de premsa, no es perdran cap detall del que passa a la nit del cinema català.

I a partir de les 22.05 la narració i seguiment de la gala dels Premis Gaudí des del CCIB amb Àlex Gorina, Alfons Gorina i Violeta Kovacsics, amb el suport tècnic de Pep Casanovas i José Antonio Muñoz ni producció de Sílvia Andrés i Lola Cuadrado. I des dels estudis de Catalunya Ràdio Josep M. Buñol, amb el suport d'Oriol Fidalgo i Carla Verdés, complementarà amb dades i comentaris la narració dels Gaudí.

Paral·lelament, Marta Vives, amb Marc Garriga i Montse Pujol actualitzaran per Catalunya Informació l'evolució dels premis que es lliuren durant la nit dels Premis Gaudí.

Des de les xarxes socials de 3Cat, també es podrà seguir el minut a minut de la catifa vermella i dels guardons que es vagin lliurant.

19 produccions amb participació de 3Cat sumen 91 nominacions en els XVI Premis Gaudí

14 produccions de ficció participades per TV3 i que, en total, han aconseguit 85 nominacions: "Creatura" (16 nominacions), "Saben aquell" (14), "20.000 especies de abejas" (10), "Un amor" (9), "El mestre que va prometre el mar" (7), "La contadora de pel·lícules" (6), "Upon Entry (L'arribada)" (6), "Els encantats" (4), "La imatges permanent" (4), "Sobre todo la noche" (3), "Loli tormenta" (1), "Las buenas compañías" (1), "Miró" (1) i "Quico sabaté, sense destí" (1).

En aquest rànquing, hi ha incorporades les 8 que tenen nominació al Premi Especial del Públic que són: "Creatura", "Saben aquell", "Els encantats", "La imatge permanent", "20.000 especies de abejas", "El mestre que va prometre el mar", "Un amor" i "Upon Entry (L'arribada)".

Dins millor pel·lícula documental, es troben nominades la coproducció 3Cat "Mentre siguis tu, l'aquí i l'ara de Carme Elias", dirigida per Claudia Pinto Emperador i "Alteritats" de dirigida per Alba Cros Pellisé i Nora Haddad Casadevall i amb amb participació de 3Cat. "Alteritats", suma dues nominacions amb la de millor música original.

En la categoria de millor pel·lícula d'animació opten tres produccions amb la participació de 3Cat: "Heavies tendres", "Dispararon al pianista" i "Hanna i els monstres".

Anar al contingut