El pòdcast "Avui és Tàpies" és una coproducció del 3Cat amb el Museu Antoni Tàpies

3Cat estrena el pòdcast "Avui és Tàpies", un cicle de debats que reivindica la vigència del pensament de l'artista  

Aquest divendres, 29 de desembre, 3Cat estrena el pòdcast "Avui és Tàpies", una coproducció de Catràdio amb el Museu Antoni Tàpies, basat en un cicle de converses que gira entorn del pensament de l'artista fet amb persones de diferents edats que treballen en disciplines molt diverses. Es tracta de retre un homenatge a les idees del pintor en el centenari del seu naixement. 

El pòdcast "Avui és Tàpies" convida a fer presents les paraules de l'artista per mitjà de tretze trobades, que tenen lloc a la Fundació Antoni Tàpies, en què participen persones d'àmbits professionals tan diversos com la cultura, l'educació, la ciència, la política, el medi ambient, la salut o les ciències humanes. Les reflexions sobre el pensament d'Antoni Tàpies es produeixin entre gent de diferents generacions, la qual cosa permet corroborar, un cop més, la vigència de les seves idees.  
 
Són tretze capítols , d'una mitja hora de durada, que es publicaran un cop al mes. En el primer episodi, la filòsofa i professora de la Universitat de Barcelona, Laura Llevadot i l'historiador de l'art i també performer drag, Joan Gabàs, discutiran sobre l'ètica en el camp de l'estètica i el paper que l'artista pot tenir en la defensa de les causes polítiques. 
 
El relat polifònic, que serà conduït per la periodista cultural Rita Roig (Terrassa, 1997), vol recuperar i reviure el coneixement generat entorn de l'obra del pintor. El projecte, que s'emmarca en l'Any Tàpies, té la voluntat d'interpretar els textos de l'artista com a punt de partida per parlar sobre problemàtiques actuals com ara l'ecologisme, l'autodeterminació dels pobles, la interculturalitat o el compromís polític de l'art.  
 
#Tapiescatradio   
#AnyTapies  
 
 
Anar al contingut